Οι SOS ασκήσεις γυμναστικής που ακολουθώ, πριν από κάθε fashion show

Έβελυν Καζαντζόγλου
Οι SOS ασκήσεις γυμναστικής που ακολουθώ, πριν από κάθε fashion show

Madwalk. μια διοργάνωση που πραγματοποιείται μια φορά τον χρόνο στην Ελλάδα. Όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό δουλεύουν σκληρά σχεδόν δώδεκα μήνες για αυτά τα 3-4 λεπτά που τους δίνονται on stage. Καλλιτέχνες, σχεδιαστές, μοντέλα και όχι μόνο δείχνουν τη δουλειά τους με μοναδικό στόχο να εντυπωσιάσουν κοινό και τηλεθεατές...Εσένα δηλαδή! Εγώ προσωπικά δηλώνω τεράστια φαν της βραδιάς μιας και δεν έχω χάσει ούτε ένα show, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Κύπρο #geek. Έχω παρουσιάσει 3 φορές το Madwalk Cyprus και είχα την ευκαιρία να περπατήσω για τους αγαπημένους μου σχεδιαστές.

Κάθε φορά που κάνω μια συνεργασία, έχω στο μυαλό μου πως ο σχεδιαστής έχει ξοδέψει χρόνο, κόπο και χρήματα για το ρούχο που τελικά εγώ θα φορέσω. Εμένα η δουλειά μου ως «μοντέλο» είναι να το αναδείξω όλο αυτό με τον καλύτερο τρόπο. Και η δουλειά ξεκινάει από το «σπίτι». Τι εννοώ; Η γυμναστική και η περιποίηση δέρματος/ μαλλιών είναι απαραίτητα πράγματα που πρέπει να κάνω ταυτόχρονα. Οκ... μεταξύ μας είναι και βολικό, μιας και μου μένει το απαλό δέρμα και το γυμνασμένο σώμα και μετά το σόου. Τι κάνω για να προετοιμαστώ, λοιπόν, λίγες μέρες πριν το οποιοδήποτε σόου;

Join me...

Βασική μου αρχή: Δεν τα αφήνω όλα για το τέλος. Γυμνάζομαι έστω και λίγο 2 φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Διατροφές σκληρές δε θα με δεις να κάνω ποτέ. Δεν είμαι «στρατιώτης» σε αυτά, δεν είμαι συνεπής για να βγάλω πρόγραμμα και είμαι αντιδραστική. Με αυτόν τον «χαρακτήρα», το μόνο που μου απομένει είναι να είμαι προσεκτική και διαβασμένη. Ακούω τον γυμναστή μου και δεν κάνω τα «δικά μου» όταν έρχεται η ώρα του γυμναστηρίου. Και το σημαντικότερο, προσέχω να μην τραυματιστώ. Δεν σηκώνω υπερβολικά βάρη γιατί πολύ απλά δεν θα πάω σε αγώνες fitness. Δεν πάω με το σκεπτικό ότι θα «λιώσω» λίγες μέρες πριν ανέβω στην πασαρέλα γιατί πολύ απλά δε θα μπορώ να περπατήσω από τον πόνο. Κανείς δεν θέλει να με δει να περπατάω σαν πάπια (ha ha). Κάνω τόνωση και ενδυνάμωση για να γραμμώσω όμορφα. Επίσης, μην περιμένετε πως θα σας πω πως θα κόψω το φαγητό. Δεν πιστεύω στην «αφαγία». Θα τρώω σοκολάτα μέχρι και την ίδια μέρα. Όσοι με ξέρουν, καταλαβαίνουν.

Δίπλα μου έχω τον γυμναστή μου, Δώρο, ο οποίος με συμβουλεύει τι να κάνω και πώς να κινηθώ μες το γυμναστήριο. Σήμερα θα σας δείξω το πρόγραμμα μου που έχει λίγο από όλα. Εννοείται, πως κάνουμε προθέρμανση (μειώνει την πιθανότητα τραυματισμών και «ζεσταίνεσαι» πιο γρήγορα).

  1. TRX για ενδυνάμωση πλάτης χρησιμοποιώντας το βάρος του δικού μου σώματος. Αν δεν έχεις ξανακάνει ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μικρός. Βέβαια, όσο περνάει ο καιρός οι ασκήσεις δυσκολεύουν, αλλά εάν έχεις συνέπεια και εσύ θα έχεις δυναμώσει.
  2. Άσκηση για χέρια: Ναι, τα βαράκια είναι μόνο 2 κιλά. Δεν χρειάζεται παραπάνω. Έτσι δυναμώνω χέρια και στήθος. Είναι μια συνθέτη άσκηση που μπορείς να κανείς ακόμα και στο σπίτι με δυο μπουκαλάκια νερ;o, καθιστή με ίσια την πλάτη.
  3. Sumo squats με μπάρα(πάλι μικρό βάρος). Στην συγκεκριμένη άσκηση θα σου πρότεινα να έχεις έναν γυμναστή δίπλα σου, μην την κανείς μόνη σου. Γυμνάζει προσαγωγούς και πλάτη και εδώ είναι το καλό κομμάτι: συσφίγγει γλουτούς (wooohooo).
  4. Talking about that, περνάμε σε μια άσκηση που εστιάζει μόνο στους γλουτούς. Μην με ρωτήσεις γιατί. Έρχεται καλοκαίρι! Ο καθρέπτης σε αυτήν την άσκηση βοηθά πολύ.
  5. Για το τέλος έχω κοιλιακούς, που επίσης μπορείς να κανείς και στο σπίτι με μια μπάλα. Η δίκη μου πλάτη έχει λόρδωση και πρέπει να είμαι έξτρα προσεκτική, καθώς η πλάτη πρέπει να εφαρμόζει στο πάτωμα. Για την πλάτη κάνω πιλάτες και σε ένα επόμενο ποστ θα σας δείξω πώς γυμνάζομαι και εκεί.


Δεν θέλω να μου ξεχνάς ποτέ να κάνεις διατάσεις στο τέλος. Εγώ δεν έκανα παλιότερα με αποτέλεσμα τα γόνατα μου στο πίσω μέρος να είναι «κλειδωμένα». Με τις pilates κατάφερα σιγά σιγά να το λύσω και αυτό.

Περιμένω τα μηνύματά ή τις προτάσεις σου στο instagram

Δες επίσης:

Πώς μπορείς να κάνεις ένα φουλάρι το πιο stylish κομμάτι της εμφάνισής σου

Άνοιξη και επιτέλους ήρθε το χρώμα στη ζωή μας