Τρία εύκολα βήματα για να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας!

Κωνσταντίνος Ρωμανός
Τρία εύκολα βήματα για να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας!

Δίνοντας προσοχή στον εαυτό σας είναι αποδεδειγμένο  ότι θα βελτιωθεί η  αυτοεκτίμηση και το συναίσθημα προσωπικής σας αναβάθμισης.

Καλησπέρα!

Είναι σημαντικό να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας. Όλο και περισσότερα επιστημονικά στοιχεία συγκλίνουν στην ύπαρξη σημαντικής σύνδεσης μεταξύ του πώς αισθανόμαστε με τον εαυτό μας και την κατάσταση υγείας ή και την αίσθηση ευημερίας που βιώνουμε. Επομένως επιβάλλεται η ενσυνείδητη καλλιέργεια μιας καλής σχέσης με τον εαυτό μας, στη βάση της αυτοεκτίμησης, του αυτοσεβασμού και της προσωπικής μέριμνας.

Βήμα 1: Επαναπροσδιορίστε την ταυτότητά σας!

Αν σας ζητούσαν να περιγράψετε τον εαυτό σας, τι θα λέγατε; Ποια είναι τα πρώτα επίθετα που θα χρησιμοποιούσατε; Οι ειδικοί λένε ότι η αξία που δίνει κάποιος στον εαυτό του μπορεί να εκτιμηθεί από τις πέντε πρώτες λέξεις που θα χρησιμοποιήσει για να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση. Αν απαντήσετε με αρνητικά επίθετα, τότε θα πρέπει να επαναπροσδιορίσετε το πώς σκέφτεστε για τον εαυτό σας. Αντί δηλαδή να ασχολείστε με τα μειονεκτήματα που χρεώνετε στον εαυτό σας, φέρτε στο μυαλό σας αυτά που σας κάνουν ξεχωριστό!

Βήμα 2: Αλλάξτε τον τρόπο που μιλάτε στον εαυτό σας!

Ένας ψυχολόγος είχε πει κάποτε ότι "αν μιλούσαμε στους φίλους μας με τον ίδιο τρόπο που μιλάμε στον εαυτό μας, πιθανότατα να μην είχαμε καθόλου φίλους!"

Όταν μιλάτε στον εαυτό σας, αν οι σκέψεις σας είναι κυρίως αρνητικές ( και δεν κάνετε τίποτα για να τις αλλάξετε), αναμένετε να περάσετε δύσκολα στην ζωή σας. Για να διορθώσετε αυτή τη κακή συνήθεια, θα πρέπει να μάθετε να εντοπίζετε τις στιγμές που εκδηλώνεται, και συνειδητά να κοντράρετε αυτές τις αρνητικές και ενίοτε παράλογες σκέψεις

Βήμα 3: Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας!

Σε αυτόν τον κόσμο όπου όλοι και όλα φαίνεται να είναι σε μια μόνιμη βιασύνη, οι περισσότεροι από εμάς δεν δίνουμε στους εαυτούς μας προτεραιότητα.

Με τον ίδιο τρόπο που κάνετε τους άλλους να αισθάνονται καλά όταν γίνονται αντικείμενο της φροντίδας σας, έτσι και η φροντίδα του εαυτού σας θα φέρει αντίστοιχα όμορφα συναισθήματα. Διαθέστε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα κάθε μέρα για τον εαυτό σας για να κάνετε πράγματα που αγαπάτε (και μην βιαστείτε να πείτε ότι δεν έχετε χρόνο...έστω και 15 λεπτά την ημέρα είναι σημαντικά)

Δίνοντας προσοχή στον εαυτό σας είναι αποδεδειγμένο ότι θα βελτιωθεί η αυτοεκτίμηση και το συναίσθημα προσωπικής σας αναβάθμισης.

Και μην ξεχνάτε ότι όπως έλεγε ο μεγάλος Γάλλος πολιτικός Λέων Μπλουμ (Léon Blum), για να μπορείς να αγαπήσεις πραγματικά τους άλλους, πρέπει πρώτα να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου.

Κωνσταντίνος Ρωμανός Ζησιμόπουλος

PhD (c) Psychology

PgCert Clinical Hypnosis

Bsc Psychology

Certfied Life coach