Το γρηγορότερο και πιο υγιεινό μεσημεριανό μου στο γραφείο ..και όχι μόνο!

Ισμήνη Νταφοπούλου
Το γρηγορότερο και πιο υγιεινό μεσημεριανό μου στο γραφείο ..και όχι μόνο!

Κανείς δε μπορεί να του πει όχι!

Καλημέρα είπαμε; Καλησπέρα έστω;

Καλή θα είναι σίγουρα μωρέ, γιατί θα σου τη φτιάξω ευθύς αμέσως!

Γιατί τόσα και τόσα μηνύματα μου έστειλες για να σου δείξω τα δικά μου εύκολα και υγιεινά tips διατροφής, δε θα μπορούσα να σου χαλάσω το χατήρι! Είπα λοιπόν να ξεκινήσω από μία από τις πιο δροσερές, λαχταριστές, εύκολες και υγιεινές επιλογές μου για light μεσημεριανό. Την περίφημη πράσινη σαλάτα μου με το ροδάκινο! Τι εννοείς που θα βρεις το ροδάκινο; Και σιγά μη σε έβαζα χειμωνιάτικα να ψάχνεις τα εκτός εποχής ροδάκινα και να τα καραμελώνεις μετά! Εύκολα και γρήγορα δε σου υποσχέθηκα;

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι να έχεις σε ένα ταπεράκι καθαρή πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σου, μερικούς ξηρούς καρπούς, πανεύκολη glaze sauce που θα τη ρίξεις από πάνω ακριβώς πριν την καταναλώσεις και το πιο σημαντικό συστατικό... Πεντανόστιμο, γευστικό, δροσιστικό και πάνω από όλα ελληνικότατο Del Monte ροδάκινο στο πράσινο κουτί!

IMG 8358 copy

Αρχικά στραγγίζω ελαφρά το ροδάκινο από το σιροπάκι του και μου αρέσει να το κόβω σε μικρές φετούλες. Νομίζω λέγετε ζουλιέν αλλά μη σου πω και ψέμματα!

IMG 8369
IMG 8372 copy

Αμέσως μετά θα πρέπει να έχεις επιλέξει τι ξηρούς καρπούς προτιμάς (εγώ βάζω μερικά φουντούκια που τα έχω προηγουμένως θρυμματίσει στο blender και προσθέτω και μερικά ολόκληρα καρύδια)

IMG 8371
IMG 8374 copy

Τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα για να δέσουν οι γεύσεις είναι η τέλεια sauce. Θα χρειαστείς ένα μικρό βάζο με καπάκι που να κλείνει καλά (θα το χρησιμοποιήσεις σα shaker και δε θέλουμε να έχουμε απώλειες, χαχα!), 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας balsamic ξυδάκι, λίγο αλατάκι και προαιρετικά λίγο πιπεράκι (εγώ δεν το βάζω). Αν σου αρέσει η σαλάτα σου να είναι πιο ζουμερή, προτείνω 3 (αντί για 2) κουταλιές σούπας λαδάκι και 1.5 (αντί για 1) κουταλιές σούπας μπαλσάμικο ξύδι. Αυτά λοιπόν τα ρίχνεις μέσα στο βαζάκι και το ανακινείς όσο καλύτερα μπορείς, μέχρι να ενωθούνε όλα και να γίνουν σα μια καφέ πεντανόστιμη κρέμα. Το παίρνεις μαζί σου με το βαζάκι όπως είναι και λίγο πριν την κατανάλωση, το ανακινείς ξανά και το περιχύνεις πάνω από τη σαλάτα σου.

IMG 8376 copy

Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις από πάνω και 2-3 κουταλιές ενός μαλακού λευκού τυριού με λίγα λιπαρά, αλλά εγώ την προτιμώ πιο απλή γιατί μου αρέσει να "πρωταγωνιστεί" το ζουμερό ροδακινάκι!

2018 18 25 07

Έτοιμη και σούπερ απολαυστική!!

Εσύ μπορείς να της αντισταθείς;