Μιλάνο: Τι να ρίξεις μέσα στη βαλίτσα σου, τι να ψωνίσεις αλλά και μερικά άλλα extra tips

Έβελυν Καζαντζόγλου
Μιλάνο: Τι να ρίξεις μέσα στη βαλίτσα σου, τι να ψωνίσεις αλλά και μερικά άλλα extra tips

Ένας mini ταξιδιωτικός οδηγός για εσένα που ετοιμάζεις ταξίδι στο Μιλάνο!

Ciaoooo

Τι μου κάνετε; Πώς είστε; Ένα τσακ πριν σας κάνω αφιέρωμα για το Παρίσι (γιατί εκεί πάω το Σαββατοκύριακο) σας πάω Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στο Μιλάνο.

Ακόμα ένας εύκολος προορισμός γιατί είναι πολύ κοντά και βρίσκεις αρκετά συχνά φτηνά εισιτήρια. Από ξενοδοχεία ... άλλο τίποτα! Αλλά έχει και πολλά airbnb σπίτια να μείνεις με την παρέα σου, πολύ cute και σε καλά σημεία.

Είναι ένα μέρος που «ναι» μπορείς να τρελαθείς στα ψώνια, ειδικά στο κεντρο, αφού έχει τα πάντα για όλες τις τσέπες. Ακόμα και στην Μοντενάπολεονε να πας για να δεις βιτρίνες και υπέροχα αμάξια πάλι «γεμίζεις».

Επειδή ξέρω ότι θα με ρωτήσεις «τι να ψωνίσω Έβελυν» , θα σου πω πως είναι το ιδανικό μέρος για να πάρεις την τσάντα που ονειρευόσουν ή ένα υπέροχο παπούτσι. Όχι πως δεν τα βρίσκεις στο διαδίκτυο αλλά όταν θα κρατάς το νέο σου απόκτημα θα έχεις να λες «αυτό το πήρα στο Μιλάνο που είχα πάει με την κολλητή μου». Μια ωραία ιστορία.

Αν είσαι σαν εμένα και κανείς διακοπές και βόλτες για να φας, τότε είσαι στο σωστό μέρος. Ακόμα και σε εμπορικό κέντρο να πας να φας θα βρεις κάτι ωραίο να τσιμπήσεις. Πίτσα, μακαρόνια, καλό κρέας , σαλάτες, ωραίες πατάτες και αλλαντικά. Α! Έχει και καλό σούσι. Γενικά, για τα υπόλοιπα θέλει ψάξιμο. Αυτά είναι τα εύκολα. Επίσης σημαντικό και SOS: μην αργήσεις να πας για βραδινό γιατί δε θα φας!Μάξιμουμ μέχρι τις 10.00 το βράδυ να έχεις κάτσει. Για after, εννοώ στις 11.00(όχι πιο αργά) έχει ένα ωραίο ιταλικό μέσα στην ντουόμο/ γκαλέρια.

Μιας και λέμε για duomo μην ξεχάσεις να κανείς και ευχή!

Τι θα βάλεις;

Έλα να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση ....

Αν σκοπεύεις να πας χειμώνα, για πάνω από δυο μέρες και να ψωνίσεις κιόλας σε ικετεύω μην πάρεις χειραποσκευή. Πόσα να χωρέσει η ταλαίπωρη; Εγώ γενικά δεν χρησιμοποιώ χειραποσκευές (παρά μόνο συμπληρωματικά), γιατί αλλάζω αρκετές φορές την ημέρα και είμαι και πολύ κρυουλιάρα. Όποτε θέλω κανονική βαλίτσα. Αν πας τέτοια εποχή να είσαι προετοιμασμένη για όλα.

Μπορεί να έχει υπερβολικό κρύο άρα ένα ωραίο μακρύ παλτό που ταιριάζει με όλα είναι must! Θα πάρεις και το λευκό T-shirt για από μέσα , θα πάρεις και το ζιβάγκο. Επίσης μποτίνια και sneakers είναι τέλεια για περπάτημα καθώς το έδαφος είναι πλακόστρωτο. Παντελόνια φαρδιά ή κολλητά επιβάλλονται για να ταιριάζουν πάντα και παντού. Στην γκαλερί πιο κάτω έχω κάποιες ιδέες.

Με ποιον να πας;

Με το αγόρι σου, με την κολλητή σου , με την παρέα σου. Αν σου αρέσει να είσαι οργανωμένη , κάνε κρατήσεις από πριν φτάσεις για να μην ταλαιπωρηθείς με αναμονές κτλ. Εγώ πήγα με τον κομμωτή μου τον Παναγιώτη και περάσαμε υπέροχα.

Τι να προσέξεις;

Τα πράγματα σου, όπως σε κάθε ταξίδι. Το μέτρο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς γενικά είναι ασφαλή. Το ταξί γενικά δεν το λες και φτηνό. Επίσης από το αεροδρόμιο συμφέρει να πάρεις το τρένο για το κέντρο.

Ελπίζω να τα κάλυψα όλα.

Καλό ταξίδιιιιι



Περιμένω τα σχόλιά σου όπως και τις απορίες σου στο προσωπικό μου account στο Instagram






Ταξίδι στη Ρώμη: Τι να πάρεις μαζί σου για να κάνεις το πιο stylish ταξίδι της χρονιάς