«Καλοκαιρινή ανασφάλεια» ή αλλιώς η ανασφάλεια με το σώμα μας. Πώς αντιμετωπίζεται;

Κωνσταντίνος Ρωμανός
«Καλοκαιρινή ανασφάλεια» ή αλλιώς η ανασφάλεια με το σώμα μας. Πώς αντιμετωπίζεται;

Αισθάνεσαι ανασφαλής με το να φορέσεις, φέτος, το μαγιό σου;

Το καλοκαίρι έχει έρθει για τα καλά και παρ΄ όλες τις καταιγίδες, όλοι ψάχνουμε την ευκαιρία να τρέξουμε για μια βουτιά στις πανέμορφες παραλίες μας. Μπορεί το καλοκαίρι να είναι για πολλούς η ωραιότερη εποχή του χρόνου, για άλλους όμως είναι αιτία που πυροδοτεί μεγάλη γκάμα ανασφαλειών και αρνητικών συναισθημάτων.

Είναι ίσως αργά για να χάσουμε περιττά κιλά και να αποχτήσουμε το “τέλειο κορμί” για την παραλία, δεν χρειάζεται όμως αυτό να μας χαλάει τη διάθεση. Άλλωστε αυτό που θεωρούμε ως “ιδανικό” δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα πρότυπο που μέσα από τα μίντια, μάθαμε να μας αρέσει!

Όσο δυσαρεστημένος/η και αν είσαι από το σώμα σου, μπορώ να σου πω με απόλυτη σιγουριά ότι υπερβάλεις! Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, μέσα από την αυτοκαταστροφική τους “αυτό-εικόνα” , βλέπουν τον εαυτό τους πολύ χειρότερο απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα.

Κραυγαλέο παράδειγμα, είναι αυτό των διάσημων αστέρων τουHollywood, που ενώ στα μάτια των άλλων μοιάζουν ιδανικοί, οι ίδιοι δηλώνουν ότι συχνά νιώθουν πιο άσχημοι από τον καθένα (πχ Μέγκαν Φοξ, Πενέλοπε Κρούζ, Ριάνα κ.α.).

Άμα θέλεις λοιπόν να αρχίσεις να αγαπάς το σώμα σου, ξεκίνα από το να αλλάζεις τις σκέψεις σου! Για να το πετύχεις ακολούθησε τους παρακάτω βασικούς κανόνες:

1) Σταμάτα να κριτικάρεις τον εαυτό σου.

Όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, σταμάτα να επικεντρώνεσαι σε όσα δεν σου αρέσουν. Ως διά μαγείας, μόλις σταθούμε μπροστά στον καθρέφτη, τα μάτια μας πέφτουν μόνο πάνω στις ατέλειες μας. Άλλαξε αυτήν την κακή συνήθεια και επικεντρώσου μόνο σε όσα, σε ανεβάζουν. Θυμήσου πως γεννήθηκες για να είσαι αληθινή όχι τέλεια!

2) Μίλα στον εαυτό σου όπως μιλάς στους άλλους.

Άλλαξε τον τρόπο που μιλάς στον εαυτόν σου και άρχισε να γίνεσαι πιο ευγενική! Είμαι σίγουρος ότι δεν θα μιλούσες ποτέ σε κάποιον αγαπημένο σου πρόσωπο με τον τρόπο που μιλάς στον εαυτόν σου.

3) Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους.

Η διαδικασία της σύγκρισης μπορεί να λειτουργήσει παραγωγικά σε ορισμένες περιπτώσεις. Η συγκεκριμένη όμως δεν είναι μια από αυτές. Το να βλέπεις τα καλλίγραμμα σώματα στις διπλανές ξαπλώστρες και να νιώθεις άσχημα για τις δικές σου ατέλειες, δεν είναι μόνο άσκοπο αλλά προκαλεί και αρνητικά συναισθήματα που αναμφισβήτητα θα σου χαλάσουν τη διάθεση. Πίστεψε με όταν σου λέω ότι και αυτοί δίπλα σου (οι “τέλειοι”), έχουν τις δικές τους ανασφάλειες και πιθανόν να είναι εξίσου ανικανοποίητοι με το σώμα τους όσο και εσύ.

Ο συγγραφέας Στιβ Μαραμπόλι είχε πει:

“ Δεν υπάρχει κάτι ποιο σπάνιο και όμορφο από μια γυναίκα που είναι ο εαυτός της, άνετη στην τέλεια-ατέλεια της. Για εμένα αυτή είναι η πραγματική έννοια της ομορφιάς”

Επικοινωνήστε μαζί μου στο Instagram: Constantinos_romanos και μοιραστείτε ιδέες στις οποίες θα θέλατε να αναφερθώ σε επόμενα άρθρα!

Θα τα ξαναπούμε σύντομα,

Με αγάπη,

Κωνσταντίνος Ρωμανός Ζησιμόπουλος

PhD (c) Psychology, PgCert Clinical Hypnosis, Bsc Psychology, Certified Life coach