Andrea Meza: H Miss Universe ήταν ένα στρουμπουλό, άσχημο κοριτσάκι!

Κατερίνα Ιωακείμ
Andrea Meza: H Miss Universe ήταν ένα στρουμπουλό, άσχημο κοριτσάκι!

Η άσχημη εμπειρία του γυμνασίου, η υποψηφιότητα στα καλλιστεία και η αυτοπεποίθηση που άλλαξε τα πάντα. 

Υπάρχουν κάποια σενάρια χολιγουντιανών παραγωγών που κανείς δεν μπορεί να σε πείσει ότι θα μπορούσαν να είναι βγαλμένα από τη ζωή. Κι όμως. Πολλές φορές η αλήθεια ξεπερνάει το φανταστικό και η δύναμή της σε παρασύρει να βγεις από το κουκούλι σου, να τα βάλεις με όσα νόμιζες πιο δυνατά, να αλλάξεις τη ζωή σου για πάντα.

Με το πολύτιμο στέμμα της Miss Universe να φωτίζει το πρόσωπό της, η Andrea Meza μίλησε για την εποχή που η ζωή της στην Τσιουάουα, στο μεγάλο βιομηχανικό κέντρο του Μεξικού με την υψηλή εγληματικότητα, δεν είχε λάμψη και χαμόγελα. Μόνο σκοτάδι και δάκρυα.

"Στο γυμνάσιο πέρασα πραγματικά πολύ δύσκολες μέρες. Έπεσα θύμα bulling. Ήμουν λίγο στρουμπουλή και δεν ένιωθα καθόλου όμορφη. Δεν ήταν, όμως, τόσο αυτά που ο κόσμος έλεγε για μένα, αλλά αυτά που εγώ έλεγα στον εαυτό μου...'Δεν είσαι τόσο όμορφη όσο τα άλλα κορίτσια, δεν αξίζεις τίποτα'. Και αυτή η συζήτηση που έκανα με τον εαυτό μου, με έριχνε ακόμα πιο κάτω", δήλωσε σήμερα στον Insider η 26χρονη βασίλισσα της ομορφιάς.

To πιο όμορφο κορίτσι στον κόσμο σήμερα!



Της άρεσε, λέει, να βλέπει διαγωνισμούς ομορφιάς όταν μεγάλωσε λίγο, και ονειρευόταν πως ζούσε σε ένα παραμύθι. Την ίδια στιγμή, όμως, απαγόρευε στον εαυτό της να σκεφτεί πως θα μπορούσε ποτέ να περπατήσει μπρστά στο κοινό φορώντας το μαγιό της ή ένα σατέν εφαρμοστό φόρεμα...

Δεν έβλεπε πόσο όμορφη ήταν. Κάποιος, όμως, πίστευε ότι της άξιζε κάτι καλύτερο. Ένας φίλος της, συμπήρωσε μια αίτηση συμμετοχής σε διαγωνισμό ομορφιάς του Πανεπιστημίου.

"Δεν μου είχε πει τίποτα! Και μετά επέμενε πως δεν γινόταν να αλλάξει κάτι. Έπρεπε να συμμετάσχω. Μου έλεγε πως όλοι πίστευαν σε μένα. Ο μόνος άνθρωπος που δεν με πίστευε τότε, ήμουν εγώ. Το έκανα, λοιπόν! Και τότε ερωτεύτηκα όλη αυτή τη διαδικασία. Πίστεψα πως ήμουν φτιαγμένη για αυτό! Οι διαγωνισμοί ομορφιάς άλλαξαν τη ζωή μου. Έγινα καλύτερος άνθρωπος", εξομολογείται η Miss Universe και σφίγγει τη γροθιά της: "Κάποιοι νομίζουν πως οι βασίλισσες της ομορφιάς είναι μόνο για να δείχνουν όμορφες και καταπληκτικές. Το καθήκον μας, όμως, είναι να δείξουμε στα κορίτσια που μας παρακολουθούν ότι δεν είμαστε τέλειες. Ότι είμαστε σαν κι εκείνες, ότι θα μπορούσαν να είναι στη θέση μας. Πρέπει, όμως, να πιστέψεις στον εαυτό σου. Δεν μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου, αν δεν πιστέψεις πραγματικά σε σένα".


https://www.instagram.com/p/CO9f_3jrW46/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αν δουλέψεις πολύ με τον εαυτό σου, αν βγεις από την comfort zone σου και ανακαλύψεις την αυτοπεποίθησή σου, θα καταφέρεις να εκφράσεις τον εαυτό σου και να στηρίξεις τη γνώμη σου.

Κι αυτό στο λέει μια βασίλισσα ομορφιάς!



Αυτό ήταν το σενάριο.

Η αληθινή ιστορία είναι αυτή που βλέπεις στην gallery: