Σπάνιες φωτογραφίες με τον Ωνάση και τη Μελίνα να τα σπάνε στα μπουζούκια

Σπάνιες φωτογραφίες με τον Ωνάση και τη Μελίνα να τα σπάνε στα μπουζούκια

Το βράδυ που τα έκαναν γυαλιά καρφιά

Είναι του Αϊ Γιαννιού το 1965 που βρεθήκαν Ωνάσης και Μελίνα στο Λιόπεσι για την ονομαστική γιορτή ενός κοινού τους φίλου. Κατά τις 11 κατευθυνθήκαν στο κέντρο "ξημερώματα" που τραγουδούσε ο Γιώργος Ζαμπέτας.Το κέφι ήταν έντονο μέχρι που ακούστηκε το τραγούδι του Ζαμπέτα, "O μαύρος ο σκύλος ο αράπης ο ταμ ταμ ταμ", όταν η Μελίνα χτύπησε στην πλάτη τον Ωνάση, ο Ωνάσης χτύπησε τα χέρια του, ήρθαν τα πιάτα και η Μελίνα άρχισε να τα σπάει προς κάθε κατεύθυνση .

Αυτό ήταν ικανό να ανάψει όλο το κέντρο. Ο Ωνάσης μετέτρεψε 20.000 δραχμές (ασύλληπτο ποσό για την εποχή), σε πιάτα. Ο Ζαμπέτας δεν είχε ξαναζήσει τέτοιο ντελίριο πιάτων σε μαγαζιά. O Αρίστος όμως δεν ικανοποιήθηκε και άρχισε να σπάει και τα ποτήρια και τα τραπέζια.

Τα κομμάτια των τραπεζιών έγιναν στάχτη στο τζάκι του κέντρου.Η βραδιά εξελίχτηκε σε ένα ντελίριο που περιείχε ομαδικούς χορούς πάνω σε τραπέζια και στριπτήζ από φίλη τους. Το τραγούδι του Ζαμπέτα έπαιζε και ξανάπαιζε μέχρι που o Ωνάσης ανάγκασε έναν ευτραφή φίλo του να γδυθεί . Όταν πια έφτασε να βγάλει και το παντελόνι του, αυτός από την ντροπή να εκτελέσει το καπρίτσιο του εφοπλιστή, απείλησε ότι θα πάρει ένα σπασμένο πιάτο και θα κόψει τις φλέβες του... και το γλύτωσε!

Η συντροφιά, αφού δεν άφησε τίποτε όρθιο αποχώρησε μετά τις τέσσερις το πρωί, ενώ οι ξένοι φίλοι της Μελίνας Μερκούρη και του Ζυλ Ντασσέν δήλωσαν ότι: πιο άγριο γλέντι δεν είχαν ξαναζήσει !

Οι φωτογραφίες και το ρεπορτάζ έκαναν τον γύρω της Ευρώπης στα μεγαλύτερα περιοδικά και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Ήταν η εποχή της ανασυγκρότησης, της τρέλας,του ονείρου και και της ωραίας Ελλάδας που ήταν τότε το κέντρο του κόσμου .Τότε που η Ελλάδα μας είχε μύθους, μεγιστάνες και τουρισμό.