Δείτε το άγνωστο σπίτι της Μελίνας και του Ντασέν στην Επίδαυρο!

Δείτε το άγνωστο σπίτι της Μελίνας και του Ντασέν στην Επίδαυρο!

Η Μελίνα Μερκούρη και ο Ζυλ Ντασέν το 1984 στο ησυχαστήριο τους.

Η Μελίνα Μερκούρη βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα .Είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες ,πολιτικός ,σταρ, πρέσβειρα της Ελλάδας .Τα σαββατοκύριακα της τα περνάει μαζί με τον Ντασέν στο εξοχικό της σπίτι στη Επίδαυρο, στο ησυχαστήριο της .Είναι στην περιοχή Γιαλασσί σε μια γειτονιά που την ονομάζουν καλλιτεχνικό μαχαλά, επειδή ζουν εκεί πολλοί ηθοποιοί. Είναι ένα απλό σπίτι κρυμμένο μέσα σε αγιόκλημα σε θάμνους και κληματαριές. Ένα σπίτι 100τ.μ ,απλό λιτό αλλά με πολύ φινέτσα. Η Μελίνα ξεκουραζόταν εκεί έχοντας συντροφιά φίλους ,από τον Κουν και τον Λαζάνη, αν είχαν παράσταση στο θέατρο μέχρι την Δέσπω Διαμαντίδου. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι σε αυτό το σπίτι . Εκείνο το καλοκαίρι του 1984 φιλοξενούνταν επίσης η κόρη του Ντασέν με τον εγγονό του Τζόσουα. Η θέα του σπιτιού είναι μαγευτική .Μπροστά απλώνεται η θάλασσα .Στον πρώτο όροφο του σπιτιού υπάρχει ένα σαλόνι, μ' ένα απλό τζάκι ,η κρεβατοκάμαρα με έπιπλα από μπαμπού, λουτρό, η κουζίνα και ένα χωλ. Το σπίτι έχει κεραμοσκεπή και τα πατώματα ξύλινα. Στον κάτω όροφο είναι ο ξενώνας ο όποιος ήταν πάντα γεμάτος. Η Μελίνα με τον Ζυλ Ντασέν, κατέβαιναν στην άκρη της αυλής τα απογεύματα για να παίξουν τάβλι.

«Πιστεύω ότι ο Τζούλης και γώ είμαστε επιτυχημένο ζευγάρι, θα πει η Μελίνα. Είχαμε κοινούς στόχους, κοινή πολιτική. Θαυμάζω τον Τζούλη, γιατί θυσίασε την καριέρα του, την ζωή του για την Ελλάδα και για μένα».
Κάθε βράδυ όσο κουρασμένη και να ΄ναι βλέπει με τον Ντασέν ταινίες. Αγαπάει υπερβολικά το σινεμά.
Η Μελίνα υποστηρίζει ότι οι έλληνες όπου κι αν βρεθούν διαπρέπουν. Οι ξένοι μιλάνε για μας, για το παρελθόν ,το παρόν και το μέλλον μας.
Ο Ζυλ Ντασέν θα πει για την Μελίνα. «Γοητεύομαι όταν ακούω τις ιδέες της ,τις προτάσεις της, τα σχέδια της. Θαυμάζω την Μελίνα για το πάθος της για την Ελλάδα, τα δάκρυα της όταν ακούει για τις πλημμύρες ,τις χαβούζες ,τους έλληνες που υποφέρουν. Πάσχει για την πατρίδα της. Γι 'αυτήν δεν είναι μόνο « ζήτω το έθνος» ,αλλά οι άνθρωποι ,οι σκέψεις, οι ευαισθησίες τους».
Ένα θεϊκό ζευγάρι που θα μείνει στην ιστορία και δυστυχώς για μας που ονειρευόμαστε, δεν έχουμε βρει τον διάδοχο του. Τελικά ισχύει ότι' οι μύθοι είναι μοναδικοί και ανεπανάληπτοι και πάντα γοητευτικοί. Και αυτή είναι η απόδειξη, η Μελίνα και Zυλ είναι σημεία αναφοράς όταν κάποιος αναφέρεται στην Ελλάδα!