Tα 10+1 φορέματα που άφησαν εποχή στο κόκκινο χαλί των Oscar

Tα 10+1 φορέματα που άφησαν εποχή στο κόκκινο χαλί των Oscar

Οι κυρίες που έκαναν κοινό και κριτικούς να υποκλιθούν


To κόκκινο χαλί της Ακαδημίας, αν μη τι άλλο είναι εκείνο που έχει δώσει τα καλύτερα και πιο εντυπωσιακά looks. Εμφανίσεις που άφησαν εποχή και πολλές στυλιστικές επιλογές που σηματοδότησαν αλλαγές στον κόσμο της μόδας και ενέπνευσαν πολλές γυναίκες... πέρασαν από τις απονομές των Oscar... Πάμε να δούμε τις πιο συγκλονιστικές.

Audrey Hepburn, 1954

Η θρυλική ηθοποιός φόρεσε ένα υπόλευκο ανάγλυφο μπροκάρ Edith Head το ίδιο που φορούσε στην ταινία “Roman Holiday” του 1954. Του πρόσθεσε απλά ανοιχτή πλάτη και τιράντες για να παραλάβει το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου.

Grace Kelly, 1955

Το style icon, όλων των εποχών και μούσα της Chanel έδειχνε υπέροχη μέσα στο Edith Head φόρεμά της εν έτει 1955 όπου της απονεμήθηκε το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου για την ταινία “The Country Girl.”

Charlize Theron, 2004

Πιο Hollywood glam-inspired πεθαίνεις έπρεπε να ονομάζεται αυτή η υπέροχη εμφάνιση μέσα στο εξώπλατο και απαστράπτον, Gucci της το 2004. Χρονιά η οποία έδωσε το ¨οσκαρ Πρώτου γυναικείου ρόλου στην ηθοποιό για το Monster.

Tilda Swinton, 2008

Φόρεμα που αγαπήθηκε και μισήθηκε αλλά φωνάζει Tilda. Το πετροπλυμμένο ολομέταξο Lanvin χαρακτηρίστηκε ο Frankenstein του κόκκινου χαλιού από πολλούς. Με ένα μανίκι και σε baggy γραμμή. Η Tilda το φόρεσε με περηφάνεια και κατέπληξε κερδίζοντας και ένα Oscar για τον ρόλο της στο Michael Clayton.

Marion Cotillard, 2008

Κέρδισε όχι μόνο το χρυσό αγαλματίδιο για την ερμηνεία της ως Edith Piaf στοLa Vie en Rose. Αλλά και την αγάπη μας για το αψεγάδιαστο red carpet style με αυτό το ανυπέρβλητο λευκό-ασημί Jean Paul Gaultier που θύμιζε γοργόνα.

Penelope Cruz, 2007

Με υποψηφιότητα πρώτου γυναικείου για το Volver, η πανέμορφη Cruz μας άφησε άφωνους με ένα ροζ Versace από φτερά και σατέν bustier. Εμφάνιση αξέχαστη που θα μείνει στην ιστορία.

Nicole Kidman, 2007

Αυτό το κόκκινο Balenciaga με τον κλειστό λαιμό και τον κόκκινο φιόγκο ουρά- δεν αγαπήθηκε εκείνη τη στιγμή. Η εμφάνισή της όμως αποτέλεσε πρότυπο και όταν 5 χρόνια μετά η Emma Stone, φόρεσε ένα παρόμοιο Giambattista Valli όλοι παραδέχτηκαν τη Nicole...

Michelle Williams, 2006

Mε μία υποψηφιότητα για την ερμηνεία της στο Brokeback Mountain η Williams άφησε άναυδο το κόκκινο χαλί με το πιο σικάτο, vintage style κίτρινο φόρεμα που έχουμε δει. Δια χειρός Vera Wang έστρεψε τα φλας στο στυλ της που έκτοτε παραμένει εντυπωσιακό.

Hilary Swank, 2005

Με ένα Oscar για το Million Dollar Baby και το καλύτερο φόρεμα της χρονιάς η ηθοποιός κατέπληξε. Το navy Guy Laroche , μακρυμάνικο και από jersey μετάξι αποκάλυψε την πιο ωραία πλάτη όλων των εποχών.

Angelina Jolie, 2004

Ένα απλό, λευκό όχι και πολύ ενδιαφέρον Marc Bouwer. Ήταν όμως ο πρώτος σχεδιαστής που είδε τη γυναίκα στην Angie και η πρώτη φορά που εκείνη απαρνήθηκε τα μαύρα, τα μπορντώ και τα ακαλαίσθητα ρούχα της. Η πρώτη φορά που είδαμε σε κείνη το απόλυτο θηλυκό και η γέννηση ενός red carpet icon.

Jennifer Lopez, 2012

Φόρεμα που έκανε το πλισέ must με την υπογραφή La Lopez. Υπόλευκο Zuhair Murad με διαφάνειες και διακριτική λάμψη. Τονισμένη μέση και V μπρος πίσω. Από τα πιο μοιραία και χαρακτηριστικά φορέματα που πέρασαν ποτέ από το κόκκινο χαλί.

Διαβάστε ακόμη:

Τα κορυφαία ατυχήματα των stars στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ

Όσκαρ 2013: Τι θα φορέσουν οι stars στο κόκκινο χαλί;

Οι άντρες των Oscar: Δείτε πως ήταν στα νιάτα τους όλοι οι υποψήφιοι των φετινών βραβείων