Λυκοπένιο: O σύμμαχός μας ενάντια σε καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά

Λυκοπένιο: O σύμμαχός μας ενάντια σε καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά

Μάθετε τα πάντα για μία από τις πλέον ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, που έρχεται κατευθείαν από την φύση για να μας προστατεύσει και βρείτε τις, στο Λυκοπένιο ντομάτας EUBIAS της SUPERFOODS.

Η ντομάτα κατέχει κυρίαρχη θέση στο ελληνικό τραπέζι και είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα μας υλικά για φαγητό. Ξέρατε όμως πως πέρα από την υπέροχη γεύση της και το λαμπερό κόκκινο χρώμα της, η ντομάτα περιέχει κι ένα συστατικό που λειτουργεί ως προστάτης του οργανισμού μας ενάντια σε παθήσεις της καρδιάς και του εγκεφάλου; Ο λόγος για το λυκοπένιο, έναν πολυακόρεστο υδρογονάνθρακα, που μάλιστα είναι και υπεύθυνο για το κόκκινο χρώμα πολλών λαχανικών και φρούτων που το περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες, όπως οι ντομάτες και το καρπούζι. Μια διατροφή πλούσια σε λυκοπένιο έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία, μιας έχει αποδειχτεί πως περιορίζει την πιθανότητα εμφάνισης διάφορων τύπων καρκίνων, ιδιαίτερα του καρκίνου του προστάτη, καθώς και την εμφάνιση διάφορων καρδιαγγειακών νόσων και εγκεφαλικών.

Σύμφωνα πάντως με τα αποτελέσματα έρευνας από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, η οποία παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας, σε 36 καρδιοπαθείς και σε 36 υγιείς ενήλικες με μέσο όρο ηλικίας 67 ετών, φάνηκε ότι η λήψη του χαπιού αυξάνει την ελαστικότητα των αγγείων κατά 50%, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει την κατάσταση του ενδοθηλίου.

Άλλη έρευνα του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Φινλανδία , διάρκειας 12 ετών, σε δείγμα 1.031 ανδρών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως εκείνοι που είχαν υψηλότερες συγκεντρώσεις λυκοπενίου στο αίμα τους είχαν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο. Το αποτέλεσμα, δηλαδή, ήταν μια μείωση του κινδύνου της τάξης του 55%!

Τέλος, έρευνες έχουν αποδείξει πως το λυκοπένιο μειώνει την ικανότητα της «κακής» χοληστερόλης να δημιουργεί δυνητικά επικίνδυνες αθηρωματικές πλάκες στις αρτηρίες, οι οποίες στο πέρας του χρόνου μπορούν να προκαλέσουν εμφράγματα ή εγκεφαλικά. Συν τις άλλοις, το λυκοπένιο εμποδίζει την παραγωγή χοληστερόλης και αναστέλλει τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα. Τα καλά νέα συνεχίζονται, καθώς αν δεν προλαβαίνετε να καταναλώσετε τα απαραίτητα γεύματα με λυκοπένιο, όπως είπαμε, τα Superfoods είναι εδώ για να σας βοηθήσουν να προστατεύσετε τον οργανισμό σας με το Λυκοπένιο ντομάτας EUBIAS. Πρόκειται για ένα νέο χάπι ντομάτας που περιέχει εκχυλίσματα ντομάτας Solanum lycopersicum, το 10% του οποίου είναι Λυκοπένιο (5mg/κάψουλα). Το Λυκοπένιο ντομάτας EUBIAS, χάρη στις ιδιότητες του λυκοπενίου που εξαφανίζουν την οξείδωση βλαβερών λιπιδίων στο αίμα και μπλοκάρουν την κακή χοληστερίνη, θα γίνει ο καλύτερος φίλος της καρδιάς σας και θα σας δώσει την ευκαιρία να την προστατεύσετε και να την δυναμώσετε πιο αποτελεσματικά από ποτέ. Επίσης, το λυκοπένιο θα επιδράσει θετικά τον προστάτη σας καθώς και ολόκληρο το ουροποιητικό σύστημα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Λυκοπένιο ντομάτας EUBIAS μπορείτε να επισκεφθείτε το www.superfoods.gr.