Wanna be Real housewife

Θα σας αποκαλύψω μια αγαπημένη μου συνήθεια, που σπάνια όμως μου συμβαίνει. Συνήθως, με την τηλεόραση και τις εκπομπές, δεν έχω κάτι αγαπημένο, γιατί πολύ απλά, δύσκολα μπορώ να είμαι συνεπής έτσι ώστε να μπορώ να παρακολουθήσω και όλες τις εξελίξεις. Ανάλογα λοιπόν με τον χρόνο που έχω, ανάλογα με την μέρα ή ανάλογα με το βράδυ για να είμαι πιο συγκεκριμένη, κάνω ζάπινγκ και αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον εκείνη την ώρα και δεν θα έχω κάτι άλλο να κάνω, το παρακολουθώ.

Οι εκπομπές που μου τραβάνε το ενδιαφέρον, είναι συνήθως εκείνες που μου φτίαχνουν τη διάθεση, αφού με όλα αυτά που συμβαίνουν νομίζω πως κάτι άλλο θα με έριχνε πάρα πολύ. Παρατήρησα φέτος, πως για να διασκεδάσω βλέποντας τηλεόραση, δεν είναι απαραίτητο να παρακολουθήσω μόνο ράδιοαρβύλα και πως υπάρχουν και άλλα προγράμματα με τα οποία μπορώ να περάσω καλά.

Εδώ και 2 εβδομάδες, για πρώτη φορά, έχω πάθει εμμονή με ένα συγκεκριμένο reality. Θα το αποκαλύψω λοιπόν πως είμαι φανατική τηλεθεάτρια του "Real Housewives". Απλά τις λατρεύω. Την κάθεμια για διαφορετικό λόγο.Παρασκευή βράδυ, στις 11 λοιπόν, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι άλλο, ή να με διακόψει κάποιος ή να μιλήσω στο τηλέφωνο, γιατί με τίποτα δεν μπορώ να χάσω τις ελληνίδες νοικοκυρές που οδηγούν όλες εμάς τις υπόλοιπες κοινές νοικοκυρές σε απόγνωση, αφού δεν τα καταφέρνουμε όπως οι συγκεκριμένες πρωταγωνίστριες.

Οι λόγοι που έχω γίνει φαν είναι πολλοί. Καταρχήν πόσο ωραία θα ήταν αν όλα μας τα προβλήματα τα αντιμετωπίζαμε και τα λύναμε με την ψυχραιμία της Αννίτας Ναθαναήλ, που μέσα σε μερικά λεπτά αποφασίζει για το "μεγάλο δίλλημα" που έχει με τα παιδιά της, που δεν ξέρουν τι γλώσσα να μιλήσουν μέσα στο σπίτι και πως θα επικοινωνούν. Η Χριστίνα Παππα από την άλλη,που λύνει με ευκολία το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τον γιο της και τα "κατοστάευρα" (υπάρχει αυτή η λέξη;) που χαλάει κάθε βράδυ.

Μεγάλη εντύπωση μου έχει προκαλέσει πως καμία από τις 6 δεν φαίνεται να την απασχολεί η οικονομική κρίση, οι προτάσεις για καινούργιες δουλειές έρχονται η μια μετά την άλλη και το κυριότερο που φυσικά όλες θέλαμε να μας συμβεί, είναι πως τα θέματά τους φαίνεται να τα έχουν λυμμένα.

Λίγο οι τσακωμοί, λίγο οι αντιρρήσεις, λίγο οι υστερίες, δίνουν έναν άλλο τόνο στο reality που με κάνουν να διασκεδάζω όσο τίποτα άλλο.

Η κάθεμια φαντάζομαι πως με τη συμμετοχή της στη συγκεκριμένη εκπομπή, θέλει να εξυπηρετήσει και κάποια προσωπικά - επαγγελματικά συμφέροντα και φιλοδοξίες αλλά σε όλες βγάζω το καπέλο που για τον συγκεκριμένο σκοπό τα φέρνουν βόλτα μια χαρά με μία κάμερα πάνω από το κεφάλι τους. Όσο περνάει και ο καιρός η κάμερα θα γίνει μία καθημερινή συνήθεια και τότε η απελευθέρωση θα είναι ακόμα πιο φυσική, αν και ήδη φαίνονται πολύ εξικιωμένες αφού ακόμα και σε ένα botox κανένα πρόβλημα δεν έχουν να τους ακολουθεί μία κάμερα, τη στιγμή που ακόμα κάποιες κρύβονται ότι το έχουν τολμήσει.

Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι πως δεν μπορώ να καταλάβω την τόσο σκληρή κριτική, όταν πρώτον, υπάρχουν πολύ χειρότερα προγράμματα που δεν μας διασκεδάζουν κι' ολας, και δεύτερον την επιλογή του να αλλάζουμε κανάλι την έχουμε όλοι και ενώ πολλοί τo συγκεκριμένο reality το κατακρίνουν, ωστόσο ξέρουν όλες τις λεπτομέρειες από το επεισόδιο που έχει προβληθεί.

Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, πολλές θα θέλαμε να έχουμε μία ζωή που δεν θα αγχωνόμαστε, δεν θα στρεσσαριζόμαστε, θα έχουμε χρόνο για τον εαυτό μας και τα προβλήματά μας να είναι ασήμαντα.

Το αν είναι εφικτό να γίνει έτσι η ζωή μας με τις υποχρεώσεις που έχουμε, είναι άλλο θέμα. Το αν θα μπορούσε και αν θα ήθελε η κάθεμία από εμάς να το κάνει επίσης είναι ένα άλλο θέμα, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος να σταθούμε γιατί πολύ απλά δεν συμμετέχουμε.
Και τέλος, ας μην τα παίρνουμε όλα στα σοβαρά. Αρκετά σοβαρά έχουμε...