Δείτε τον Λάκη στις επιδείξεις, την Ρίκα, την Άννα και άλλους με ποδιά

Δείτε τον Λάκη στις επιδείξεις, την Ρίκα, την Άννα και άλλους με ποδιά

Όταν διάσημοι άνθρωποι πήγαιναν στο σχολείο

 

Με αφορμή την προβληματική έναρξη της σχολικής χρονιάς ας δούμε σπάνιες φωτογραφίες και αναμνήσεις διασήμων ανθρώπων.


Ελένη Ερήμου: Η δική μου η εποχή ήταν η ωραιότερη γιατί ήταν πιο μαχητική. Την ποδιά την αγαπώ γιατί είμαι συναισθηματικά δεμένη μαζί της. Τα μαθητικά μου χρόνια ήταν στα αλήθεια όμορφα.
Άννα Αδριανού: Έζησα στα χρόνια της ποδιάς της κορδέλας. Τότε που το σχολείο μας προκαλούσε φόβο και δέος μαζί. Υπήρχε αυστηρότητα και περιορισμός, κάτι που σίγουρα δεν μου άρεσε.
Ρίκα Διαλυνά: Οι σχολικές αναμνήσεις έρχονται στο μυαλό μου νοσταλγικά. Τότε που γυρνούσα με λαχτάρα στο σπίτι για να βγάλω την ποδιά και να φορέσω το καλό μου φόρεμα η τις μεταξωτές κάλτσες της αδελφής μου, που τις φορούσα κρυφά για να μην με δει κάποιος καθηγητής. Ήταν πολύ όμορφα εκείνα τα χρόνια παρόλο που νιώθαμε σίγουρα μεγαλύτερη καταπίεση από ότι τα σημερινά παιδιά.
Άλκη Ζέη: Οι δικες μου αναμνήσεις από τα σχολικά χρόνια είναι όμορφες. Θυμάμαι με νοσταλγία κάποιους δάσκαλους, που πραγματικά μας βοήθησαν να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας. Ευτυχώς που υπάρχουν και σήμερα τέτοιοι εκπαιδευτικοί, καταφέρνουν να βοηθήσουν τα παιδιά να βρουν τον δικό τους δρόμο.
Λάκης Λαζόπουλος: Έπαιρνα πάντα μέρος στις γυμναστικές επιδείξεις. Στο σχολείο βέβαια... δεν είχα μουστάκι!