Δείτε σπάνιες φωτογραφίες της Μαρίας Κάλλας στο σπίτι της στην Ιταλία!

Δείτε σπάνιες φωτογραφίες της Μαρίας Κάλλας  στο σπίτι της στην Ιταλία!

Η φωνή του αιώνα σε ιδιωτικές φωτογραφίες στο σπίτι της 60 χρόνια πριν

Η Ελληνίδα Μαρία Κάλλας υπήρξε η σημαντικότερη μορφή στον χώρο της παγκόσμιας όπερας. Ακόμα και σήμερα τόσα χρόνια μετά τον θάνατο της δεν υπήρξε διάδοχος της και παραμένει ως σημείο αναφοράς. Τα πρωτοσέλιδα όμως της εποχής της, την περιέγραφαν σαν εκκεντρική, ιδιόρρυθμη, κακότροπη και κακομαθημένη.

Διαβάστε τι έλεγε η ίδια για τις φήμες αυτές.

-Κάθε φορά που λέω ''όχι'' σε μια δουλειά, οι άνθρωποι λένε ''η Κάλλας είναι δύσκολη''. Φυσικά και είμαι δύσκολη. Δεν μπορείς να κανείς πραγματικά καλή μουσική αν δεν δουλέψεις πολύ σκληρά και δεν θέσεις υψηλά στάνταρντ. Αν ήθελα να κάνω δεύτερης κατηγορίας όπερα, αν αδιαφορούσα για την ποιότητα, θα μπορούσα να κτίσω με ευκολία τη φήμη της γλυκιάς -σε κάθε πρόταση συνεργασίας- σοπράνο. Ξέρω ότι δεν είμαι ένα τέρας.
-Μου αρέσουν οι άνθρωποι, λατρεύω την ζωή, αντλώ μεγάλη ευχαρίστηση από την σκληρή δουλειά και τρέφω απόλυτη εκτίμηση και σεβασμό σε όσους θέλουν να κάνουν καλή μουσική.
-Θα είμαι πάντα όσο πιο δύσκολη γίνεται για να πετύχω το καλύτερο. Αλλά δεν κλωτσάω όπως λένε τους τενόρους, ούτε πετάω καρέκλες στους βαρυτόνους, ούτε οδηγώ τους μαέστρους στο ψυχιατρείο. Αυτά θα ήταν πράγματα που θα έκανε μια τρελή γυναίκα και όχι μια ιδιότροπη.
-Προσπαθώ να συμπεριφέρομαι στους συναδέλφους μου με τον καλύτερο τρόπο. Βέβαια, σε μερικούς από αυτούς θα ευχόμουν να μπορούσα να τους πω μερικά πράγματα παραπάνω, αλλά έχω μάθει να αποφεύγω τους κακούς τρόπους και να είμαι ευγενική με όλους.
Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2013 συμπληρώνονται 36 χρόνια που η φωνή του αιώνα ''σώπασε'' για πάντα.