Τα πιο νόστιμα μελομακάρονα

Τα πιο νόστιμα μελομακάρονα

Τα πιο νόστιμα μελομακάρονα, είναι αυτά που φτιάχνεις εσύ με πολύ κέφι. Φέτος, μετά από αρκετές αναβολές, αποφάσισα πως θα μύριζε το σπίτι μας χριστουγεννιάτικα γλυκά

Ο καλύτερος τρόπος, για να διασκεδάσετε, είναι να τα φτιάξετε με μία φίλη σας που και νοικοκυρά είναι και έχετε δοκιμάσει στο παρελθόν τα μελομακάρονά της!

Έτσι λοιπόν, χθές, έφτιαξα και εγώ (μαζί με την Έυη φυσικά) την εξής συνταγή:

Υλικά

6 φλυτζάνες του τσαγιού σπορέλαιο
2 πιατάκια του καφέ ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού κοφτό κανέλα
1/2 κουτ.γλυκού κοφτό γαρύφαλλο τριμμένο
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1/4 ποτήρι του κρασιού ούζο
1 φλυτζανάκι του καφέ οινόπνευμα
1 ποτήρι του νερού χυμό από πορτοκάλι-μανταρίνι-λεμόνι
2 κουτ.γλυκού σόδα
2 κουτ.σούπας μέλι
1 1/2 κιλό αλεύρι σκληρό
1 κιλό αλεύρι μαλακό

Σιρόπι

2 ποτηρια νερού ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
2 ποτήρια νερό
1 φλούδα από λεμόνι( την αφήνετε για 5 λεπτά και μετά την αφαιρείτε)
1 ξυλάκι κανέλας ( το αφαιρείτε και αυτό)

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε με το χέρι το λάδι με την ζάχαρη(περίπου 15 λεπτά).Ρίχνουμε το κονιάκ, το ούζο, το οινόπνευμα και το χυμό στον οποίο λιώνουμε εκείνη τη στιγμή την σόδα πάνω από την λεκάνη γιατί θα φουσκώσει.Μετά ρίχνουμε το μέλι και τα μπαχαρικά. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να γίνει μαλακή εύπλαστη ζύμη. Ψήνουμε στους 180 για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Μην ξεχάσετε να διακοσμήσετε τα μελομακάρονά σας με τριμμένο καρύδι το οποίο αναμείξτε το με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα και γαρύφαλλο. Η μυρωδιά είναι υπέροχη!μμμμ.

Το κυριότερο στη συνταγή είναι η μουσική που θα σας συνοδεύει, η διάθεση και φυσικά το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων. Επιλέξτε κι εσείς ποιός θα είναι ο chef και ποιός ο chou-chef!θα διασκεδάσετε πολύ! Σε καμία περίπτωση μην διαλέξετε το δεύτερο!

Καλή επιτυχία!