Αυτή ειναι η συγκλονιστική ζωή της Τζένης Βάνου που δεν είναι πια κοντά μας

Αυτή ειναι η συγκλονιστική ζωή της Τζένης Βάνου που δεν είναι πια κοντά μας

Τζένη Βάνου, η γυναίκα με το χρυσό λαρύγγι που τραγουδησε τον ερωτα

Η Ευγενία Βραχνού, η αγαπημένη Τζένη Βάνου, γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια αφού οι γονείς της είχαν χωρίσει όταν η ίδια ήταν πολύ μικρή. Ξεκίνησε για να σπουδάσει στο φυσικομαθηματικό αλλά το 1959, μια σύμπτωση την έφερε μπροστά στον Μίμη Πλέσσα και το αστέρι της απογειώθηκε. Η αρχή εγινε σαν τραγουδίστρια ελαφρού τραγουδιού της ΕΡΑ, πάντα με τον μέντορα της Μίμη Πλέσσα. Το 1964 κερδίζει το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ τραγουδιού θεσσαλονίκης. Θα γίνει η αγαπημένη όλων. Θα κάνει θρυλικά ντουέτα με τον Γιάννη Βογιατζή. Θα πάρει μέρος σε πολλές ελληνικές ταινίες. Το 1965 Θα τραγουδήσει την περίφημη ''Σκλάβα'' και θα γίνει τίτλος σε αθηναική επιθεώρηση. Το 1968 θα είναι η μόνη που θα καταφέρει να τραγουδήσει το απαιτητικό τραγούδι του Νίκου Μαμαγκάκη ''Σ΄αγαπώ'' για την ταινία ''Η λεωφόρος του μίσους''.
Η ξεχωριστή φωνή της θα την ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Θα βραβευτεί σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Θα δοξαστεί στην Ισπανία και στην Ρωσία. Θα γεμίσει στάδια. Στην Αμερική που βρίσκεται για συναυλίες μετά το 1969 δισκογραφική εταιρία θα της κάνει αποκλειστικό συμβόλαιο, η ίδια όμως θα το σπάσει για να αφοσιωθεί στα παιδιά της. Στις αρχές του '70 και με την βοήθεια του Τόλη Βοσκόπουλου θα μεταπηδήσει στο λαικό τραγούδι και οι επιτυχίες διαδέχονται η μια την άλλη. Και ποιός δεν τραγούδησε '' Αν είναι η αγάπη αμαρτία να βγω να το φωνάξω με λατρεία'' η το ΄΄ Σε βλεπω στο ποτήρι μου..''.

Στην προσωπική της ζωη δεν θα ευτυχίσει , οπως θα δηλώσει δημοσίως η ιδια, ..''δεν πέτυχα εγω στην προσωπική μου ζωή αλλά ευτυχώς έκανα υπέροχα παιδιά...''
Τα τελευταία χρόνια το λαρύγγι που την δόξασε θα την προδώσει. θα παρουσιαστεί όγκος που θα αφαιρεθεί. Θα εγκαταλειψει το τραγούδι, θα αφοσιωθεί στα παιδιά της και θα ανοίξει μια μικρή επιχείρηση στην Νέα Σμύρνη.
Η γυναίκα με το χρυσό λαρύγγι, η Τζένη Βάνου θα φύγει από καρκίνο στις 5 Φεβρουαρίου.