Αν αγαπάς τον εαυτό σου, μην του πετάς ό,τι σαβούρα βρεις

Αν αγαπάς τον εαυτό σου, μην του πετάς ό,τι σαβούρα βρεις

Κάποιες φορές, τα πράγματα τα βλέπουμε από λάθος οπτική. Και όταν τα δεις από τη σωστή θέση, ξαφνιάζεσαι ευχάριστα για το πόσο μπορείς τελικά να αγαπήσεις - αν δεν έχεις αγαπήσει ακόμα - τον εαυτό σου

Για αρκετούς ανθρώπους, η δίαιτα είναι στέρηση, τιμωρία στον εαυτό τους, αναγκαστική λύση και πόσα ακόμα αρνητικά συναισθήματα μπροστά στην απόφαση να μειώσουν το φαγητό που καταναλώνουν.

Η δίαιτα, μπορεί εύκολα να γίνει σωστή διατροφή και εύκολα μπορείς να αποφασίσεις πως επειδή αγαπάς τον εαυτό σου, δεν θα του επιτρέπεις πια να τρώει ό,τι είναι πιο πρόχειρο και ίσως και γευστικό.

Έχεις αναρωτηθεί για το ποιες είναι οι φορές που νιώθεις δυνατή, ευέλικτη, γεμάτη διάθεση και ενέργεια; Έχεις αναρωτηθεί πότε αισθάνεσαι κόπωση, πότε έχεις νεύρα, ακεφιά και πότε νιώθεις ταλαιπωρημένη;

Η απάντηση είναι μία: Όταν δεν πρόσεξες τη διατροφή σου. Όταν δεν έδωσες σημασία στο τι καταναλώνει ο οργανισμός σου και στο τι σου δίνει κάθε τι που τρως.

Το να τρώμε δεν είναι,τελικά, μόνο θέμα γεύσης. Το να τρώμε είναι να θέλουμε να έχουμε τον εαυτό μας καλά. Να θέλουμε την καλύτερη τροφή, όπως θέλουμε και τα καλύτερα γενικότερα στη ζωή μας.

Έτσι και αλλιώς όλα από εμάς ξεκινάνε. Ένα «άρρωστο» σώμα δεν μπορεί παρά άρρωστες καταστάσεις να φέρει.

Ένα σώμα γεμάτο ενέργεια, θα φέρει όλα εκείνα που αξίζουν σε έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει τη ζωή του.