Μια άγνωστη ιστορία για την Μελίνα Μερκούρη!

Μια άγνωστη ιστορία για την Μελίνα Μερκούρη!

Μελίνα Μερκούρη, μια σταρ στην Αμερική

Στις 2 Δεκεμβρίου 1966 κυκλοφορεί το περιοδικό Life με εξώφυλλο τη Μελίνα και τον τίτλο «Το κορίτσι του Ποτέ την Κυριακή έρχεται στο Μπρόντγουεϋ». Η φωτογραφία είναι από τις πρόβες: Η Μελίνα σε μια χορευτική φιγούρα, ξυπόλυτη, με κομπολόι στο χέρι, με ψαράδικο παντελόνι και καρό πουκάμισο δεμένο κόμπο στη μέση. Πριν από τη φωτογράφηση, παρατίθεται γεύμα από τους εκδότες του περιοδικού –ιδιαίτερη μεταχείριση που απολαμβάνουν προσωπικότητες όπως ο πρόεδρος Τζόνσον ή η Σοφία Λόρεν. Η Μελίνα φθάνει στο γεύμα με είκοσι λεπτά καθυστέρηση. Φοράει μπερέ, μίνι φούστα, μαύρες μπότες και ένα παλτό μινκ του Ντιόρ. «Στην Λόρεν κάνατε έντεκα εξώφυλλα» τους λέει προκλητικά. «Μου χρωστάτε, λοιπόν, άλλα δέκα».

Απόσπασμα από το βιβλίο ‘’Μελίνα, μια σταρ στην Αμερική’’.

Σήμερα Παρασκευή 28 Μαρτίου στις 20:30, στο βιβλιοπωλείο Νέος κύκλος στον Πειραιά (Καραολή Δημητρίου 43), οι εκδόσεις Πατάκη και οι συγγραφείς Γιώργος Αρχιμανδρίτης και Σπύρος Αρσένης παρουσιάζουν το βιβλίο τους, ‘’Μελίνα, μια σταρ στην Αμερική’’.

Θα μιλήσουν ο αδελφός της Μελίνας, Σπύρος Μερκούρης και οι συγγραφείς. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φύτρας.