Αλέξης Γκόλφης: Ο χίπη που έγινε Χριστός!

Αλέξης Γκόλφης: Ο χίπη που έγινε Χριστός!

Διαβάστε μια σπάνια συνέντευξη του ανθρώπου που υποδύθηκε τον Χριστό στην ελληνική τηλεόραση

Ο Αλέξης Γκόλφης λίγο πριν το τέλος του, είχε δηλώσει ότι αυτός ο ρόλος του Χριστού με κατέστρεψε. Ο ίδιος νόμιζε τότε ότι ήταν ο ίδιος ο Θεός… Διαβάστε μια σπάνια συνέντευξη που είχε δώσει την άνοιξη του 1976. Ο πρόλογος ανήκει στον δημοσιογράφο που είχε κάνει την συνέντευξη…

‘’Ήταν τυχαίο το ότι διάλεξαν τον Αλέξη Γκόλφη για τον ρόλο του Χριστού του Καζαντζάκη. Η εμφάνιση του και οι ιδέες του θυμίζουν χίπη, λένε ότι ο Χριστός ήταν ένας χίπη της εποχής του. Μόλις δεις τον Αλέξη καταλαβαίνεις ότι το μεγαλύτερο αγαθό για αυτόν τον άνθρωπο είναι η ελευθερία. Μια ελευθερία που συμπίπτει με την απλότητα. Ναι, οπωσδήποτε ο Αλέξης Γκόλφης έχει μερικά κοινά σημεία με τον Χριστό. Αυτόν τον Χριστό που υποδύεται, αυτόν που βρίσκεται πιο κοντά στον πραγματικό. Αλλά ας τον αφήσουμε να μιλήσει μόνος του και να μας και να μας αποκαλύψει ο ίδιος την προσωπικότητα του.

Αλέξη ήθελες από μικρός να γίνεις ηθοποιός;

-Αν με ρωτούσε κανείς μερικά χρόνια πριν αν ήθελα να γινόμουν ηθοποιός θα έσκαγα από τα γέλια. Όταν ήμουν μικρός οι γονείς μου με πήγανε σε μια παιδική παράσταση για να παίξω και εγώ. Ήταν τότε της μόδας τα παιδιά- θαύματα. Ντρεπόμουν τόσο πολύ να εμφανιστώ στην σκηνή και από κάτω να με χαζεύουν δεκάδες μάτια ώστε όταν οι δικοί μου με τράβηξαν με το ζόρι στα καμαρίνια και δεν υπήρχε ευκαιρία να ξεφύγω κάθισα κάτω και έβαλα τα κλάματα. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με το θέατρο. Οπωσδήποτε όμως είχα καλλιτεχνικές τάσεις, από παιδί ζωγράφιζα και είχα επιτυχία στους χορευτικούς διαγωνισμούς των clubs.

Είχες κάποιο είδωλο στο οποίο ήθελες να μοιάσεις;

-Από μικρός θαύμαζα πολλά είδωλα που κατασκεύαζε και προέβαλε η κοινωνία της εποχής μου, αλλά αργότερα απομυθοποιηθήκαν στην συνείδηση μου. Τώρα δεν προσπαθώ να μοιάσω σε κανένα γιατί πάντα το πρότυπο μου είναι ανώτερο μου.

Κι αν δεν είχες γίνει ηθοποιός τι θα ήθελες να γίνεις;

-Μουσικός, μέλος σε συγκρότημα underground. Από μικρός λάτρευα την μουσική και ιδιαίτερα τους Beatles.

Στις ελεύθερες ώρες σου με τι ασχολείσαι;

-Φροντίζω να έχω πολλές ελεύθερες ώρες. Διασκεδάζω με τον τρόπο μου. Βλέπω πολύ κινηματογράφο, παίζω μπάσκετ, σκάκι, διαβάζω και χορεύω σε ντισκοτέκ.

Ποιο είναι το μεγάλο όνειρο σου;

-Θέλω να κάνω τον γύρω του κόσμου ζιγκ- ζαγκ στον ισημερινό για να ακολουθώ το καλοκαίρι από χώρα σε χώρα, με ένα φτηνό αυτοκίνητο station για να χρησιμοποιείται και σαν κατάλυμα.

Τι σκοπεύεις να κάνεις το καλοκαίρι;

-Το καλοκαίρι αποφεύγω να δουλεύω. Γυρίζω από νησί σε νησί με ένα μπλου τζιν, ένα ζευγάρι μπότες και μια οδοντόβουρτσα. Θέλω να βρίσκομαι κοντά στην φύση. Να με βρέχει η θάλασσα και να με στεγνώνει ο μεσογειακός ήλιος.

Πες μου πως είναι το ιδανικό κορίτσι για σένα.

-Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να βολευτώ με ημίμετρες καταστάσεις. Τα θέλω όλα ή τίποτα. Μ’ αρέσουν οι γυναίκες με έντονη προσωπικότητα, εξυπνάδα και ομορφιά εσωτερική.

Τι αγαπάς περισσότερο στη ζωή;

-Αγαπώ πάρα πολλά πράγματα στην ζωή μου αλλά πρώτη θέση έχει όμως η ελευθερία και ο έρωτας.

Τι έχεις να πεις στις αναγνώστριες του περιοδικού μας;

-Να κάνουν στην ζωή τους ότι ποθούν και ότι τους αρέσει. Χωρίς φραγμούς και προσχήματα έχοντας πάντα υπόψη τους ότι εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου, σταματά η δική τους.’’