Σπάνιες φωτογραφίες της Αλίκης το Πάσχα του 1960!

Σπάνιες φωτογραφίες της Αλίκης το Πάσχα του 1960!

Πάσχα χωρίς την Αλίκη γίνεται; Δεν γίνεται!

Τον Απρίλιο του 1960 η Αλίκη Βουγιουκλάκη φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο λαϊκού περιοδικού με το σήμα κατατεθέν του Πάσχα, ένα μικρό κατσικάκι. Συνδυάζοντας την ατμόσφαιρα της εποχής και… λίγη έμμεση διαφήμιση επισκέπτεται το βρεφοκομείο Αθηνών για να μοιράσει πασχαλινά δώρα και να δώσει λίγη χαρά στα παιδιά.

Από το ρεπορτάζ του περιοδικού ‘’Φαντασία΄΄.

Άνοιξη, Πάσχα και… Αλίκη. Η δημοφιλέστερη πρωταγωνίστρια της ελληνικής σκηνής και της οθόνης, ντυμένη με ωραιότατα ανοιξιάτικα μπλουζάκια των καταστημάτων Τρικόζα ( Ερμού 6 στην Αθήνα και Μητροπόλεως 51 στην Θεσσαλονίκη ,) σε λίγο θα πραγματοποιήσει μια συγκινητική εξόρμηση. Θα ξεκινήσει για το βρεφοκομείο, με ένα σωρό σοκολατένια αυγά και άλλα δώρα, που θα τα προσφέρει η ίδια και τα καταστήματα Τρικόζα στα μικρά παιδιά που ξεχάστηκαν από τους γονείς τους, αλλά πρέπει να νιώσουν οπωσδήποτε και αυτά τις μικρές χαρές της ζωής.

Το θέμα ήταν επίκαιρο και είχε πολλή συγκίνηση. Δεν υπάρχει νομίζω τίποτε πιο τραγικό, δεν υπάρχει σπαρακτικότερη περίπτωση από ένα παιδάκι μικρό, από ένα μωρό λίγων ημερών, που έχει εγκαταλειφθεί εντελώς από τους ίδιους τους γονείς του. Για αυτό η ιδέα της Αλίκης να επισκεφτεί το βρεφοκομείο αυτές τις μέρες, που πλησιάζει το Πάσχα, βρήκε τους πάντες έτοιμους. Τη ‘’Φαντασία’’ τον φωτογράφο και τον δημοσιογράφο.

Ήταν Απρίλιος του 1960 λίγες μέρες πριν το Πάσχα!

Καλή Ανάσταση και ανάταση σε όλους μας!!!!