Η δύναμη ενός sms

Από τότε που γεννήθηκε η συγγνώμη έλεγαν οι παλιοί, χάθηκε το φιλότιμο. Από τότε που γεννήθηκε το sms, χάθηκε η επικοινωνία και άρχισε η ενόχληση; Ή μήπως από τότε που γεννήθηκε το sms άρχισε η επικοινωνία να είναι πιο έντονη με τους άλλους;


Ένα γραπτό μήνυμα, έχει τεράστια δύναμη και μπορεί να δώσει χαρά σε κάποιον, στεναχώρια, θυμό, ευχές, επιθυμία. Τόσα πολλά συναισθήματα μέσα σε μερικές λέξεις και μέσα από ένα κινητό τηλέφωνο. Μέσα από ένα sms, ξεκινάμε σχέσεις, χωρίζουμε, θυμώνουμε, απαξιούμε να απαντήσουμε.

Παρ' όλα αυτά, ένα μήνυμα έχει τη δύναμη, ή καλύτερα έχουμε δώσει εμείς τη δύναμη να ασκεί πάνω μας μια εξουσία και να μπορεί να μας αλλάζει τα συναισθήματά μας, μέσα σε μερικά λεπτά.

Κάποιες φορές δεν έχουμε τη δύναμη να πάρουμε τηλέφωνο και να πούμε όλα εκείνα που θέλουμε, ή ντρεπόμαστε να εκφράσουμε αυτά που νιώθουμε και βρίσκουμε την λύση του sms.

To γραπτό μήνυμα αποτελεί και ένα μυστήριο και ένα παιχνίδι. Το γραπτό μήνυμα μένει και πόσες φορές θυμηθείτε, δεν έχετε κοιτάξει και ξανακοιτάξει μηνύματα για να τσεκάρετε τα αισθήματα που σας έχει εκφράσει κάποιος. Από την άλλη, πόσες φορές δεν παίρνουμε την απόφαση να σβήσουμε τα μηνύματα για να έχουμε να θυμόμαστε όλα εκείνα που είχε νιώσει κάποιος για εμας.

Τα μηνύματα άλλωστε είναι και τα τελευταία που σβήνουμε όταν κάποιον θέλουμε να τον διαγράψουμε εντελώς από τη ζωή μας. Όταν χωρίζουμε, διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε όλα εκείνα που μας είχε γράψει και αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να έχει αλλάξει τόσο εκείνος. Κολλάμε στα μηνύματά του και όταν πάρουμε την απόφαση να τα σβήσουμε είναι και η μέρα εκείνη που θα κάνουμε delete και για την συγκεκριμένη σχέση.

Tα μηνύματα κάποιες φορές μπορεί να είναι ενοχλητικά και απρόσωπα γιατί δεν μας δίνουν την δυνατότητα να ακούσουμε τον άλλον και να αιθανθούμε τον τόνο της φωνής του, αλλά κάποιες άλλες φορές στα μηνύματα, θα τολμήσουν και θα τολμήσουμε να γράψουμε όλα εκείνα που δεν είχαμε το θάρρος να πούμε

Το σημαντικότερο όλων φυσικά είναι πως το γραπτό μήνυμα είναι μια πολύτιμη βοήθεια σε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν μια δυσκολία στην επικοινωνία και ειναι ο μοναδικός τρόπος να ζητήσουν όλα εκείνα που μπορεί να θέλουν και έχουν ανάγκη.

Προσωπικά, αυτό που δεν θα άντεχα, θα ήταν κάποιος να μου ανακοίνωνε μέσα από ένα μήνυμα και με 150 λέξεις, τον χωρισμό μας που κανονικά δεν θα χώραγε ούτε σε 150 σελίδες να περιγράψω όλα εκείνα που είχαμε περάσει μαζί. Μου έχει τύχει. Εσάς;