Last minute tips για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου!

Last minute tips για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου!

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια από τις πιο αγαπημένες γιορτές του χρόνου για κάθε ερωτευμένο ζευγάρι στον κόσμο. Η συγκεκριμένη γιορτή θέλει τα σοκολατάκια της, τα δώρα της, πολλές (κόκκινες) καρδούλες και φυσικά, ένα ρομαντικό δείπνο. Όμως, επειδή τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα προγραμματίζουμε και κυρίως επειδή υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες να… πάει κάτι στραβά, πρέπει να μάθουμε πως μπορούμε να σώσουμε την κατάσταση ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Για αυτό λοιπόν, παρακάτω, σου έχουμε πέντε tips που σε προετοιμάζουν για το τέλειο τραπέζι της… τελευταίας στιγμής. Ακόμη κι αν αυτό οφείλεται στο ότι εσύ αποφάσισες να το οργανώσεις τελευταία στιγμή!

#1 Δώσε βάση στο στήσιμο

Ξεκινάμε από τα εύκολα, τα βασικά. Φρόντισε να είναι σωστά τοποθετημένα τα πιάτα, τα μαχαιροπίρουνα, οι πετσέτες, καθώς και τα ποτήρια. Πρέπει να υπάρχουν στο τραπέζι τουλάχιστον δύο ποτήρια, ενώ εάν αποφασίσετε να ανοίξετε κάποια σαμπάνια -ένεκα της ημέρας- θα πρέπει να υπάρχουν τρία ποτήρια. Δοκίμασε να αποφύγεις το κόκκινο στα σερβίτσια, αφού θα ήταν προτιμότερο τα μόνα κόκκινα στο τραπέζι να είναι τα λουλούδια.

#2 Τα λουλούδια είναι κάτι απαραίτητο

Θέλεις γιατί τα λουλούδια είναι το βασικό στοιχείο ρομαντισμού; Θέλεις γιατί κάθε τραπέζι είναι ωραία στημένο όταν υπάρχουν αυτά στη μέση; Ό,τι και να είναι, σημασία έχει πως είναι ένα must στοιχείο που δεν πρέπει να λείπει από το ρομαντικό σας δείπνο. Οι εναλλακτικές είναι πολλές, εκείνες όμως που σου προτείνουμε είναι είτε να απλώσεις τα πέταλα των λουλουδιών σε όλο το τραπέζι, είτε να τοποθετήσεις τα λουλούδια στη μέση του τραπεζιού. Προσπάθησε να αποφύγεις τα πέταλα περιμετρικά από τα κεριά, διότι δεν θα βολέψουν κανέναν που θα κάτσει σε αυτό το τραπέζι!

#3 Τα κεριά (καλό θα ήταν) να είναι αναμμένα

Κεριά αναμμένα, για να μην μείνεις εσύ στο τέλος… κεράκι αναμμένο! Προσοχή όμως, στα αρωματικά κεριά καθώς αυτά είναι για χαλάρωση, για το μπάνιο, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο και σίγουρα όχι την ώρα του φαγητού. Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν ευχαριστήθηκε την καρμπονάρα του δίπλα σε ένα soy candle. Προσπάθησε να βάλεις ένα με δύο κηροπήγια στο τραπέζι, ώστε να μην ενοχλούν ούτε τα λουλούδια, αλλά ούτε και τη συνάντηση του βλέμματός σας. Άσε που είναι πολύ εύκολο να βγουν και από τη μέση, όταν έρθει η ώρα. Του γλυκού.

#4 Η σωστή μουσική φτιάχνει και τη σωστή ατμόσφαιρα

Και, εννοείται, στη σωστή ένταση. Η μουσική υπόκρουση ανέκαθεν όριζε το κλίμα μιας κατάστασης. Για αυτό και οι περισσότεροι άνθρωποι δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτή. Στο να υπάρχει και να βρίσκεται στη σωστή ένταση. Για παράδειγμα, όταν κάνεις κάποιο πάρτι σπίτι, η μουσική πρέπει να είναι αρκετά δυνατά, ενώ αντίθετα, όταν αποφασίζεις να κανονίσεις ένα ρομαντικό δείπνο για το άλλο σου μισό, πρέπει απλώς να υπάρχει (σχεδόν) ανεπαίσθητα. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι playlists χωρίς διαφημίσεις…

#5 Το πιο σημαντικό όμως, είναι το φαγητό

Να επιλέξεις τη σωστή συνταγή και… να μην το κάψεις! Εάν δεν είσαι σίγουρη για κάτι, είναι προτιμότερο να επιλέξεις κάτι απλό να ετοιμάσεις, παρά να επιχειρήσεις κάτι δύσκολο. Δεν βρίσκεσαι στο Master Chef, κανένας δεν σε κρίνει στα δύσκολα. Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή θα μπορούσε να έχει ως βάση τα μακαρόνια, καθώς είναι ένα αγαπημένο φαγητό για πολλούς, όμως ταυτόχρονα εύκολο και γευστικό. Ειδικά εάν βάλεις λίγο φαντασία και πολλή αγάπη!