Το savoir vivre του «σωστού» Βαλεντίνου

Το savoir vivre του «σωστού» Βαλεντίνου

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

 

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και εσύ ονειροπολείς και κάνεις σχέδια για να κερδίσεις για πάντα την καρδιά του αγαπημένου σου. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνεις κινήσεις εντυπωσιασμού. Μικρές πράξεις, που εκφράζουν τα συναισθήματά σου, αρκούν για να του δείξεις πως νιώθεις. Συγκεντρώσαμε μερικές ιδέες για να κάνεις τον σύντροφό σου να χαμογελάσει και να απολαύσετε μαζί μία όμορφη ημέρα, γεμάτη εκπλήξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Φέτος, μην αφήσεις τίποτα στην τύχη!

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Δεν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι το βράδυ προκειμένου να γιορτάσεις τον έρωτά σου με τον σύντροφό σου. Περιποιήσου τον από τα πρώτα λεπτά της ημέρας, επιφυλάσσοντας μία ευχάριστη έκπληξη. Σήκω λίγο νωρίτερα από το κρεβάτι και προετοίμασε ένα πλούσιο πρωινό!

swstos agios valentinos 1

Όταν είσαι έτοιμη, ξύπνα τον με το αγαπημένο σας τραγούδι… Στις 14 Φεβρουαρίου, ξέχνα τα «πρέπει» και κάνε μία εξαίρεση, σερβίροντας στο κρεβάτι όλα όσα ετοίμασες! Απόλαυσε το πρωινό και τις στιγμές ξεγνοιασιάς με τον αγαπημένο σου, υπονοώντας ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή και κάνοντάς τον να προσμένει την ώρα που θα σε ξαναδεί μετά τη δουλειά.

Μέσα στη μέρα, στείλε ένα μήνυμα στο κινητό του, δίνοντας ένα στοιχείο για τη βραδιά και το δείπνο που ετοιμάζεις. Όρισε την ώρα της συνάντησής σας, ώστε να έχεις χρόνο να προετοιμαστείς και να χαλαρώσεις, χωρίς να αγχώνεσαι και να τρέχεις…

Δημιούργησε ρομαντική ατμόσφαιρα

Πώς θα διαμορφώσεις το τέλειο σκηνικό; Το σπίτι σου είναι το ιδανικό μέρος προκειμένου να απολαύσεις στιγμές χαλάρωσης με τον αγαπημένο σου. Για να μη μοιάζει όμως η βραδιά σαν μία οποιαδήποτε άλλη, πρέπει να κάνεις μικρές αλλαγές στη διακόσμηση του χώρου. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και δημιούργησε ένα ρομαντικό σκηνικό με κεράκια, αισθαντική μουσική και λουλούδια. Δεν χρειάζεται να κάνεις υπερβολές. Μερικές «έξυπνες» κινήσεις αρκούν.

Στο επίκεντρο, φυσικά, θα βρίσκεται το γιορτινό τραπέζι. Εφοδιάσου με ένα καλό κρασί κατάλληλο για την περίσταση και πρόσφερέ του ένα ποτήρι όταν επιστρέψει στο σπίτι. Έτσι, θα τον βοηθήσεις να αποβάλει την ένταση και να χαλαρώσει για να μπορέσει να ευχαριστηθεί στο έπακρο το δείπνο που θα ακολουθήσει.

swstos agios valentinos 2

Χαλάρωσε και απόλαυσέ το!

Προσπάθησε να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου. Μην αφιερώσεις ατελείωτες ώρες στο μαγείρεμα. Προτίμησε να ετοιμάσεις ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο. Για παράδειγμα, θα χρειαστείς μόλις λίγα λεπτά για να δημιουργήσεις μία μακαρονάδα, που μπορείτε να μοιραστείτε όπως η «Λαίδη και ο Αλήτης». Ένα καλό γεύμα μαγειρεμένο με πολλή αγάπη είναι το ιδανικό δώρο για τον σύντροφό σου, αλλά και μία γλυκιά κίνηση που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

Ο σκοπός δεν είναι αγχωθείς για να είναι όλα στην εντέλεια, αλλά να χαλαρώσεις και εσύ για να απολαύσεις ένα όμορφο βράδυ με τον σύντροφό σου. Πριν έρθει, λοιπόν, φρόντισε να απολαύσεις τη διαδικασία και να περιποιηθείς τον εαυτό σου. Κάνε το beauté σου και δώσε χρόνο στο μυαλό σου να χαλαρώσει, φροντίζοντας το σώμα και το πνεύμα σου. Επίλεξε άνετα ρούχα που σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφη και υποδέξου τον φρέσκια με ένα μεγάλο χαμόγελο! Μην ξεχνάς, ότι αυτό σε κάνει να λάμπεις!