2022 καλώς ήλθες στη ζωή μας! Καλή χρονιά, με αγάπες και χαρές! Εσύ, ποιον φίλησες κάτω από το γκι;

Κατερίνα Ιωακείμ
2022 καλώς ήλθες στη ζωή μας! Καλή χρονιά, με αγάπες και χαρές! Εσύ, ποιον φίλησες κάτω από το γκι;

2022 ευχές και μια υπόσχεση από καρδιάς: Αυτή τη χρονιά να χαιρόμαστε και να γιορτάζουμε κάθε μικρή στιγμή καθημερινής ευτυχίας! Όχι πολλά «πρέπει», «to do lists» και... New Year Resolution! Μας αξίζει μια ανέμελη, χαρούμενη, YOLO χρονιά, με περισσότερο αυθορμητισμό και χώρο στη ζωή μας για όσους μας αγαπούν.  

Χαρούμενη είμαι σήμερα και ανυπόμονη πολύ! Σε λίγες ώρες θα τρέξω στη βεράντα, τυλιγμένη στην κουβέρτα, με το ολοκαίνουριο σκουφάκι μου και ένα ποτήρι ζεστό κρασί στο χέρι. Ο Άλεξ, ο σκύλος, και η Ντέπυ, η γατούλα, θα με κοιτάζουν σίγουρα με απορία αλλά έστω και βαριεστημένα θα έρθουν να κουλουριαστούν στα πόδια μου περιμένοντας να δουν... τι θα γίνει πάλι. Θα γίνει το πρώτο ξημέρωμα του 2022!

Η αυγή της νέας χρονιάς! Εκείνη η μοναδική στιγμή στο χρόνο, με την περισσότερη ενέργεια, με τη μεγαλύτερη δύναμη, με ένα μαγικό ραβδάκι που διώχνει από τους ώμους σου το βάρος μιας ολόκληρης χρονιάς και σου επιτρέπει να νιώσεις έναν ωκεανό αισιοδοξίας να σε ξεσηκώνει. Να νιώθεις έτοιμη να κατακτήσεις τον κόσμο και δάκρυα να κυλούν στο πρόσωπό σου χωρίς να ξέρεις γιατί. Δάκρυα ελπίδας είναι. Άφησέ τα να κυλήσουν.



Αν δεν έχεις δει ξημέρωμα χρονιάς, κάνε το μικρό σου πείραμα απόψε. Άνοιξε το παράθυρό σου, άφησε τον κρύο αέρα να σε τυλίξει και κοίτα τον ουρανό καθώς αλλάζει χρώματα. Κάνε τα όνειρά σου. Αυτή είναι η στιγμή. Στείλε τα όνειρά σου στο φως του ήλιου που ανατέλλει και κάνε μια ευχή, κάνε 1000 ευχές, 2022 ευχές, πολλές ή λίγες δεν έχει σημασία. Αν κάποιος κάπως εκεί πάνω ακούει, αυτή είναι η στιγμή.

Και μιας που απόψε ανοίγουμε την ψυχή μας, θα μοιραστώ κι αυτό το μυστικό μου με σένα.

Κάθε τέτοια μέρα γυρίζει η σκέψη μας έναν χρόνο πίσω σε εκείνη την ίδια πρώτη μέρα που έκανες πάλι όνειρα κι έθετες στόχους. Σωστά; Ε, φέτος πες όχι. Απαγόρευσε στη σκέψη σου να ταξιδέψει στο παρελθόν. Μη στεναχωρηθείς και μη νιώσεις άσχημα για όσα δεν κατάφερες. Κοίτα μπροστά. Μόνο μπροστά. Γιατί δηλαδή να σκεφτείς όσα δεν κατάφερες και να μη σκεφτείς όλα όσα πέτυχες αυτή τη χρονιά;



Αυτή είναι η δική μου επανάσταση για το 2022.

Κοιτάζω μόνο μπροστά, λέω περισσότερα «μπράβο» στον εαυτό μου, ασχολούμαι μόνο με όσα και όσους πραγματικά με ενδιαφέρουν.

Κι επιτέλους κορίτσια ας κάνουμε τη χάρη στον εαυτό μας αυτή τη χρονιά να αφήσουμε λίγο στην άκρη τις λίστες με τα New Year Resolutions! Ας δώσουμε στον εαυτό μας χώρο να αναπνεύσει.

Στα όνειρα λέμε «ναι». Στις φιλοδοξίες λέμε «ναι». Στη στρατηγική για την επίτευξη του μεγάλου στόχου λέμε «ναι. Σε όλα τα άλλα «πρέπει» και «to do» λέμε... κάνε μας τη χάρη λίγο!


https://www.instagram.com/reel/CYKnGdVpdrS/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Περάσαμε 2 πολύ δύσκολες χρονιές, με περιορισμούς, με φόβους και «απαγορεύεται». Ήρθε επιτέλους η χρονιά που θα ζούμε τις μικρές στιγμές χαράς και θα νιώθουμε ευλογημένοι γι΄αυτό. Ήρθε επιτέλους η χρονιά που θα αφήσουμε τις λίστες στο συρτάρι και θα δώσουμε λίγο χώρο παραπάνω στον αυθορμητισμό μας. Που θα αφήσουμε και μια υποχρέωση να περιμένει, προκειμένου να δούμε έναν φίλο, να αγκαλιάσουμε έναν δικό μας άνθρωπο, να βγούμε ραντεβού, να τρέξουμε στο πάρκο. Να ανασάνουμε.

Αυτή τη φορά ας επιτρέψουμε στον εαυτό μας να απασχοληθεί περισσότερο με το... ποιον φίλησε κάτω από το γκι και λιγότερο με όλα τα άλλα, τα βαρετά! Εσύ ποιον φίλησες κάτω από το γκι απόψε; Ποιον ξέχασες να αγκαλιάσεις; Σε ποιον δεν είπες πάλι σ' αγαπώ; Ποιος περίμενες να σε πάρει τηλέφωνο και... δεν; Και γιατί δεν του τηλεφωνείς εσύ; Κάνε την επανάστασή σου. Δώσε σημασία σε όσα σε κάνουν χαρούμενη. Δώσε προτεραιότητα.

Το 2022 καλά να είμαστε, να αγαπιόμαστε! Κι όλα τα άλλα θα γίνουν.

Καλή μας χρονιά!