Πρώτο και τελευταίο ραντεβού

Συνήθως στο πρώτο ραντεβού, ειδικά αν είναι με εκείνον που μας αρέσει πολύ, δίνουμε όλο τον καλό μας εαυτό και προσπαθούμε να αρέσουμε όσο γίνεται περισσότερο.

Από την προηγούμενη μέρα αρχίζουμε να διαλέγουμε τι θα φορέσουμε. Από αλλού ξεκινάμε, αλλού καταλήγουμε. Σκεφτόμαστε πως θα κάνουμε τα μαλλιά μας, πως θα βαφτούμε και διάφορα άλλα που θα μας πάρει ώρα πολλή. Αρκετές είναι οι φορές που από την πολλή προσπάθεια για να είμαστε όσο πιο όμορφες και λαμπερές γίνεται, καταλήγουμε να είμαστε μια άλλη γυναίκα και όχι εμείς.

Ανάλογα με το πόσο μας αρέσει ο άλλος, "ξοδεύουμε" και τον ανάλογο χρόνο για να προετοιμαστούμε.

Η πρώτη αποτυχία μπορεί να έρθει τη στιγμή που, όταν συναντηθούμε με τον άλλον, διαπιστώσουμε πως είμαστε υπερβολικά ντυμένες για το μέρος που τελικά καταλήξαμε να πάμε.

Το πρώτο ραντεβού είναι αγχωτικό και σαφώς μπορεί και να είναι και το τελευταίο. Μπορεί η εξωτερική του εμφάνιση να είναι ο πόλος έλξης (όπως και για εκείνον αντίστοιχα) ωστόσο η συμπεριφορά και οι "καλοί τρόποι" θα δώσουν τη σκυτάλη το επόμενο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι εκείνοι που μιλάνε συνέχεια για τον εαυτό τους, λες και είναι ένα λαχείο που σου έτυχε και δεν πρέπει να αφήσεις να φύγει. Νομίζω πως ο συγκεκριμένος τύπος ανδρών θα έχει στο βιογραφικό του τα περισσότερα αποτυχημένα πρώτα ραντεβού. Δυστυχώς, στο πρώτο ραντεβού υπάρχουν και οι τύποι ανδρών που, προκειμένου να υποστηρίξουν τον φεμινισμό και την ανεξαρτησία μιας εργαζόμενης γυναίκας, ξεχνάνε το savoir vivre και στον πρώτο κοινό λογαριασμό είναι διατεθημένοι να πληρώσουν μόνο το δικό τους μερίδιο. Παταγώδης αποτυχία...

Φαντάζομαι πως όλο και κάποια αποτυχημένα ραντεβού θα έχετε και εσείς να θυμάστε, αλλά σίγουρα αυτό που έχει σημασία είναι η εμπειρία για να έχουμε να μιλάμε για αυτά στη συνέχεια.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ένα ραντεβού πρέπει να το ξεκινά με θετική διάθεση και πάντα φορώντας τον καλύτερο, αλλά πάνω απ' όλα, πραγματικό σου εαυτό. Και αν τελικά δεν ήταν αυτό που ονειρευόσουν, πάντα υπάρχει και το δεύτερο αλλά πάντα υπάρχει και ένα καινούργιο πρώτο ραντεβού, με τον επόμενο...

Καλή μας ημέρα