Μια έξυπνη ιστορία για να εξηγήσετε στα παιδιά τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών!

Μια έξυπνη ιστορία για να εξηγήσετε στα παιδιά τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών!

Έχουμε εκλογές στη Μελισσούπολη!

Ένα βιβλίο είναι πάντα η καλύτερη επιλογή του δώρου για τους αγαπημένους μας, πόσο μάλλον για τα παιδιά. Μέσα από τις σελίδες του ταξιδεύουν σε νέους κόσμους και μαθαίνουν καινούρια πράγματα, εμπλουτίζοντας τόσο τις γνώσεις όσο και τη φαντασία τους.

Επιλέγοντας ένα βιβλίο ως δώρο για το παιδί μας, του δείχνουμε τον δρόμο για την ανάπτυξη της σκέψης του και στεκόμαστε πλάι του, ώστε μαζί να ανακαλύψουμε όσα μπορεί να του προσφέρει. Ενόψει Χριστουγέννων, ένα καινούριο βιβλίο στο σπίτι, ένα βιβλίο που θα διαβάζουμε παρεούλα δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, συμπληρώνει ιδανικά την εορταστική ατμόσφαιρα με τα παιδιά μας.

Αν το βιβλίο αυτό επιπλέον έχει να μεταδώσει στο παιδί μας έννοιες τόσο σημαντικές όσο η Δημοκρατία και η Αγωγή του Πολίτη, έννοιες που θεωρούνται δύσκολες αλλά απαραίτητες για τη διαμόρφωσή του ως μέλους της κοινωνίας μας, τότε κερδίζουμε πολλαπλά.

pollapla

Οι εκδόσεις Διόπτρα μάς προτείνουν να μεταδώσουμε τις έννοιες αυτές στα παιδιά μας, μέσω ενός νέου βιβλίου, που μιλάει για την κοινωνία των μελισσών. «Δώσε λύση στο μελίσσι» (θα βάλετε τον κώδικα που θα σας έρθει), είναι ο ευφάνταστος τίτλος του παιδικού βιβλίου που έγραψε η Μαρίνα Γιώτη. Είναι το πρώτο από μια νέα σειρά βιβλίων, τα «Μελισσάκια στα θρανία» που έχει στόχο να μεταδώσει στα παιδιά απλά, κατανοητά και… παραμυθένια, «δύσκολες» έννοιες.

«Μπορούμε άραγε να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τις εκλογές; Πώς διαλέγουμε αρχηγό; Μπορούν όλα τα παιδιά να προσφέρουν στην τάξη;» ρωτά η συγγραφέας και μέσα από το έργο της, δίνει η ίδια την απάντηση: Φυσικά και μπορούμε!

Το βιβλίο «Δώσε λύση στο μελίσσι» μας μεταφέρει στη Μελισσούπολη, όπου ο Μίλτος και η Μελίνα, δύο μελισσάκια, ζουν ανέμελα σε μια κυψέλη, όταν τα πάντα ανατρέπονται και πρέπει το συντομότερο να βρεθεί νέα βασίλισσα. Αυτή τη φορά λοιπόν, οι μέλισσες αποφασίζουν να εκλέξουν νέο αρχηγό. Όλοι θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα: οι φρουροί, οι παραμάνες, οι εργάτριες και οι κηφήνες. Όμως, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, αρχίζουν άπειροι καβγάδες και όλοι παρατάνε τις δουλειές τους. Η κυψέλη εγκαταλείπεται και σιγά σιγά καταρρέει. Τότε ο Μίλτος και η Μελίνα έχουν μια ιδέα: Να δοκιμάσουν όλοι να γίνουν αρχηγοί για μία μέρα και να διαλέξουν τον καλύτερο. Οι Μέλισσες θα καταλάβουν ότι όλοι έχουν τον ρόλο τους, ότι είναι σημαντικοί και ότι πρέπει να συνεργάζονται για να ευημερήσει η κυψέλη. Έτσι το βιβλίο «Δώσε λύση στο Μελίσσι» δείχνει στα παιδιά τη λειτουργία της κοινωνίας των μελισσών και της κυψέλης, μιας από τις πιο άρτιες κοινότητες του πλανήτη, ενώ με έναν πολύ παιχνιδιάρικο τρόπο επιχειρεί να εξηγήσει στα παιδιά τη λειτουργία της κοινωνίας και τους βασικούς πυλώνες της.

pylwnesss

Η συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington, DC, από όπου αποφοίτησε το 1997. Μέχρι το 1999 φοίτησε στο Pratt Institute στη Νέα Υόρκη Σχεδιασµό Οπτικής Επικοινωνίας και Εικονογράφηση. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο και έπειτα πολλά ακόμα. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο λεύκωμά της για µαμάδες, το οποίο έχει μεταφραστεί σε δύο γλώσσες και έχει λάβει την πρώτη θέση στην κατηγορία του στο Amazon.

amazonnnn

Με τη βοήθεια των μελισσών μαθαίνουμε στα παιδιά μας αξίες όπως η Δημοκρατία, αλλά και τη σωστή συμπεριφορά τους ως πολίτες, με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Επιλέγουμε ως δώρο το βιβλίο «Δώσε λύση στο μελίσσι» από τις εκδόσεις Διόπτρα και ταξιδεύουμε μαζί σε μια από τις πιο σπουδαίες έννοιες του πολιτισμού μας.