Θα κάτσεις σπίτι αυτές τις μέρες; Δες πώς μπορείς να περάσεις καλά αν και σε «καραντίνα»

Έβελυν Καζαντζόγλου
Θα κάτσεις σπίτι αυτές τις μέρες; Δες πώς μπορείς να περάσεις καλά αν και σε «καραντίνα»
Σου έχω μερικές ιδέες για το πώς θα μπορούσε να περάσει η ώρα μέσα στο σπίτι και να είσαι παραγωγική.

Ξεκίνα τη γυμναστική που ποτέ δεν έκανες γιατί δεν είχες χρόνο και γκρίνιαζες πως με την κίνηση που τρως στον δρόμο δεν προλαβαίνεις. Υπάρχουν άπειρα βιντεάκια στο YouTube (ή στο blog της Μαρίας Λουίζας) ακόμα και στα ελληνικά που σου δείχνουν ασκήσεις απλές χωρίς όργανα. Αν έχεις και δυο βαράκια ακόμα καλύτερα. Άσε που αν μπεις σε πρόγραμμα δεν θα θες να σταματήσεις μετά.



Ο καιρός αλλάζει και σίγουρα και η ντουλάπα σου. Ευκαιρία να την οργανώσεις για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Εγώ ας πούμε, που είμαι παρθένος στο ζώδιο, βάζω τα ρούχα με χρωματική διάταξη για να τα βρίσκω πιο εύκολα και γρήγορα. Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να δώσεις παλιά ρούχα που δεν φοράς σε μια φιλανθρωπική οργάνωση ή στην οικογένεια που μένει κοντά σου και δεν έχει οικονομική άνεση για καινούργια.



Ευκαιρία να δεις και τις νέες τάσεις διαδικτυακά και να αποφασίσεις τι θα βάλεις σε εκείνο τον γάμο που σε έχουν καλέσει το καλοκαίρι από τώρα. (Ναι ναι όλα στα πλαίσια των θετικών σκέψεων)



Μιας που δεν κυκλοφορείς μπορείς να ξεκουράσεις πρόσωπο, νύχια, μαλλιά και δέρμα. Αφαίρεσε το μανό από τα νύχια σου, απέφυγε το πιστολάκι και κάνε θεραπείες στα μαλλιά σου. Κάνε μάσκες προσώπου και ό,τι άλλο δεν προλάβαινες να κάνεις τόσο καιρό.



Δούλεψε πάνω στο νέο project που είχες στο «ψυγείο» όλους αυτούς τους μήνες και κάνε έρευνα.



Μην αφήσεις τις ημέρες να περάσουν στο όνομα της ξεκούρασης. Οργανώσου και επαναξέτασε τον τρόπο που εργάζεσαι έτσι ώστε όταν επιστρέψεις να μην σου πέσουν όλα μαζί και ίσως έχεις βρει και νέο τρόπο ακόμα πιο πρακτικό.



Διάβασε το βιβλίο που το έχεις αφήσει μέχρι το καλοκαίρι. Ή ακόμα καλύτερα ενημερώσου για πράγματα που απασχολούν τον πλανήτη μας. Δες πώς μπορείς να αλλάξεις κάποιες καθημερινές απλές συνήθειες που δεν παρατηρούσες πάνω στην ταχύτητα της ημέρας , έτσι ώστε να βάλεις και εσυ το λιθαράκι σου στο να βελτιώσουμε τον πλανήτη μας.



Δες σειρές!

Αγαπημένες μου αυτήν την περίοδο : Elite , Loudest voice , the black list, You, bodyguard ,Young pope & new pope και φυσικά δεν ξεχνάμε τα αγαπημένα gossip girl, how I met your mother και friends. Αν έχετε ιδέες τις δέχομαι όλες.



Αυτό που θα κάνω αυτές τις μέρες είναι να μαγειρέψω. Κάτι που δεν κάνω σχεδόν ποτέ, κάτι που δεν ξέρω σχεδόν καθόλου να κάνω. To YouTube είναι εδώ να με μορφώσει και η Σαμάνθα Αποστολοπούλου (με το blog της) να με γλυκάνει.



Επίσης ξεκουράσου. Βάλε ό,τι να ναι ρούχα, πιάσε τα μαλλιά σου χύμα, άφησε το κινητό, κάνε meditation που δεν έκανες ποτέ. Δες το θετικά αυτό το χρονικό διάστημα να βγει κάτι καλό και παραγωγικό. Είναι μια καλή ευκαιρία να τα βρεις με τον εαυτό σου. Χαλάρωσε και δες τι μπορεί να κάνεις, που ίσως ενοχλεί τους άλλους γύρω σου, να το σταματήσεις ή να το βελτιώσεις. Μας δίνετε μια ευκαιρία μες τον χαμό, αναγκαστική, να ανασυνταχτούμε. Γιατί να χάσουμε τον χρόνο μας με αρνητικές σκέψεις ;





Εύχομαι πάνω από όλα υγεία και δύναμη.