Μπορώ να επενδύσω συναισθηματικά σε έναν καλοκαιρινό έρωτα;

Κωνσταντίνος Ρωμανός
Μπορώ να επενδύσω συναισθηματικά σε έναν καλοκαιρινό έρωτα;

Μπορεί ένας καλοκαιρινός έρωτας να αντέξει και στις επόμενες εποχές του χρόνου;

Καθώς διανύουμε τα μέσα του καλοκαιριού και η ζέστη μας κάνει όλο και πιο αναβλητικούς και μη-παραγωγικούς, το μόνο που επιζητούμε οι περισσότεροι από εμάς είναι να περνάμε χρόνο σε μια παραλία, χωρίς καμία υποχρέωση και ευθύνη.

Πέραν όμως από την χαλάρωση των διακοπών, ένα ακόμα χαρακτηριστικό του καλοκαιριού είναι και ο έρωτας !

Όλοι μας έχουμε βιώσει καλοκαιρινούς έρωτες και ασχέτως από το αν κράτησαν ή όχι, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είχαν κάτι το ιδιαίτερο.

Είτε λόγο της απόδρασης από την καθημερινότητα, είτε λόγω της έκρυσης ντοπαμίνης και σεροτονίνης (που προκαλούνται από την συχνότερη επαφή μας με τον ήλιο), το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να γνωρίσεις τον νέο σου έρωτα.

Έρευνα που βασίστηκε στην αλλαγή των “status”- σχέσεων στο Facebook, υποστήριξε ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού χωρίζει πριν το καλοκαίρι και επανασυνδέεται μόλις ξεκινήσει ο χειμώνας. Αν και αρκετοί παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν ένα ζευγάρι στον χωρισμό, είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι πολλοί χωρίζουν επειδή θέλουν να “ευχαριστηθούν” τις διακοπές τους (με άλλα λόγια να βιώσουν τον “καλοκαιρινό έρωτα”).

Εαν δεν είστε από τους ανθρώπους που αρκούνται στο να περάσουν καλά και συνηθίζετε να υπέρ-αναλύετε τις καταστάσεις, πιθανόν να έρθετε αντιμέτωποι με ερωτήματα όπως:

Μπορώ να επενδύσω συναισθηματικά σε αυτόν τον άνθρωπο;

Είναι όσο ιδανικός φαίνεται;

Και αν θέλει μόνο να περάσουμε καλά στις διακοπές και μετά εξαφανιστεί;

Θα σας βοηθήσω λοιπόν δίνοντας σας λίγη τροφή για σκέψη!

1) Οι μακροχρόνιες σχέσεις σχετίζονται λιγότερο με την εξωτερική εμφάνιση.

Όπως είπαμε και προηγουμένως, το καλοκαίρι πέραν από τον καύσωνα, φέρνει μαζί του και αρκετή ερωτική διάθεση. Έτσι λοιπόν και τα κριτήρια μας σχετικά με την επιλογή ερωτικού συντρόφου βασίζονται περισσότερο στην εξωτερική εμφάνιση. Εαν λοιπόν αυτό που σας τραβάει είναι κυρίως το καλλίγραμμο σώμα του στην παραλία, πιθανόν, στην πορεία να απογοητευτείτε.

2) Καλοκαιρινή διάθεση

Καθώς το καλοκαίρι έχουμε ανεβασμένη διάθεση, προβάλουμε και τον καλύτερο εαυτό μας. Τι θα απογίνει αυτή μας η πλευρά όταν επιστρέψουμε στις υποχρεώσεις τις καθημερινότητας; Πόσο διαφορετικοί θα είμαστε όταν φύγει ο ήλιος και πόσο μπορεί να απογοητεύσουμε (η να απογοητευτούμε) ;

3) “Καλοκαιρινός” έρωτας

Ονομάζεται “καλοκαιρινός” γιατί υποδηλώνει την περίοδο που σκοπεύει να διαρκέσει. Συχνά πρόκειται για το κερασάκι που θα κάνει την τούρτα των διακοπών πιο ενδιαφέρουσα και όχι την αρχή μιας σοβαρής σχέσης.

4) Επικοινωνία

Η επικοινωνία είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας πρόβλεψης της επιτυχίας μιας σχέσης. Πως θα χαρακτηρίζατε λοιπόν την επικοινωνία σας; Υπήρχαν απόψεις που σας ενδιέφεραν; Συζητήσατε για κάποιο ενδιαφέρον/σοβαρό θέμα; Ηταν μόνο σεξ ή υπήρχε κάτι πιο βαθύ;

Ορισμένοι λένε ότι ζωή χωρίς έρωτα, είναι χρονιά δίχως καλοκαίρι! Θα σας συμβούλευα λοιπόν, να ευχαριστηθείτε τις καλοκαιρινές σας διακοπές, μαζί με ότι τις συνοδεύει. Αυτές οι αναμνήσεις είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος για να ζεσταινόμαστε το χειμώνα!

Θα τα ξαναπούμε σύντομα,

Με αγάπη,

Κωνσταντίνος Ρωμανός Ζησιμόπουλος

PhD (c) Psychology, PgCert Clinical Hypnosis, Bsc Psychology, Certified Life coach

Επικοινωνήστε μαζί μου στο Instagram: Constantinos_romanos