Ποιος ηθοποιός χαρακτηρίστηκε ως ο νέος Τζέιμς Ντιν της ελληνικής οθόνης στις αρχές του 1970;

Ποιος ηθοποιός χαρακτηρίστηκε ως ο νέος Τζέιμς Ντιν της ελληνικής οθόνης στις αρχές του 1970;

Όταν ο όμορφος καλλιτέχνης μιλούσε για την ζωή του 43 χρόνια πριν.

Δοκίμασε να γίνει αξιωματικός του ναυτικού και στην συνέχεια πιλότος μέχρι που ανακάλυψε ότι μόνο το θέατρο του γέμιζε την ζωή. Τον Απρίλιο του 1970 δίνει συνέντευξη σε περιοδικό , οι σκέψεις του γεμάτες πάθος και πίστη. Το όμορφο αγόρι με τα ανάκατα μαλλιά ήταν παντρεμένο τότε με την ηθοποιό Μπέτυ Αρβανίτη.
Ο Φαίδωνας Γεωργίτσης με δικά του λόγια:
-Έχω πίστη στις δυνάμεις μου. Έψαξα χρόνια για να ανακαλύψω τι θέλω και ποιος είναι ο προορισμός μου. '' Βούτηξα'' μέσα μου. Τώρα ξέρω που πρέπει να βαδίσω. Είναι δύσκολο να κερδίσεις την μάχη με τον εαυτό σου. Εγώ πάλεψα και την κέρδισα. Δεν πέρασα εύκολα παιδικά και εφηβικά χρόνια.
- Την δύναμη μου την χρωστάω στο θαυμασμό που έχω για την ανθρώπινη φύση. Είμαστε το τελειότερο ον της γης και αφού έχουμε την δύναμη να κάνουμε κάτι έστω και μικρό , πρέπει να το κάνουμε.
-Μέχρι κάποιας ηλικίας ήμουν πολύ μαζεμένο παιδί. Έπνιγα κάτω από την αυστηρή ανατροφή... κάθε επαναστατική διάθεση. Είχα όμως πάντα ηγετικές διαθέσεις. Γινόμουν αρχηγός για να βοηθήσω σε κάτι.
- Με ενοχλεί η βλακεία, η κακομοιριά και η νωθρότητα.
-Δεν είμαι ποτέ κακός . Μάλλον τρυφερός . Οι φίλοι μου με εμπιστεύονται . Ίσως γιατί ξέρουν ότι ποτέ δεν θα σκεφτώ να τους ''ρίξω''.
- Με ενοχλεί να με λένε μόνο ωραίο παιδί. Και δεν με ενοχλεί να παίζω τον άσχημο.
- Ανήκω στην γενιά του Μάρλον Μπράντο και του Τζέημς Ντιν. Θαύμαζα τόσο πολύ τον Μπράντο που όταν κάποιο περιοδικό έγραψε κάτι για το καινούριο αστέρι, τον Τζαίημς Ντιν, μίσησα τον Ντιν. Ύστερα διαπίστωσα ότι και αυτός ήταν μεγάλος, αληθινός ηθοποιός.
- Ο κινηματογράφος είναι δουλειά του σκηνοθέτη και όχι του ηθοποιού. Δεν υπάρχει λύτρωση εκεί, μόνο στο θέατρο. Όλα αυτά τα χρόνια μακριά από το θέατρο ήμουν δυστυχισμένος και αρκετά μπλαζέ. Τώρα βρήκα τον εαυτό μου.
- Είμαι υλιστής. Έμαθα να αντιμετωπίζω την ζωή κατά πρόσωπο.
-Η Μπέτυ είναι σύντροφος και φίλη εδώ και μερικά χρόνια. Γνωριστήκαμε στην σχολή του Κουν. Μαζί ξεκινήσαμε. Ζούμε ήσυχα , δεν μας ενδιαφέρει η κοσμική ζωή, η χωρίς λόγο προβολή. Περάσαμε την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής μας ξεκινώντας μια πολύ τίμια θεατρική δουλειά. Πιστεύω ότι κάτι θα καταφέρουμε...